2014. 04. 05.

Hidden Orchestra (UK)

Az edinburghi Hidden Orchestra két dobossal, organikus hangmintákkal és mély basszusvonalakkal filmszerű, érzelem dús, ütősökben gazdag hangzásvilágot hoz. Egyszer már magukkal ragadták és elképesztő utazásra vitték a Hajó közönségét. Most közkívánatra visszatérnek.

Hidden Orchestra

“A skót felföld rendkívüli elektro-akusztikus dzsesszzenekara a Hidden Orchestra, amely Night Walks című albumával debütált a nemzetközi zenei életben egy olyan hiátusba megérkezve, amelyet szépen tudtak betölteni: a hosszú ideje albumtalan Cinematic Orchestrával nemcsak a név hasonlósága, de a zenei tereké is hamar feltűnhet.

Az, hogy nem csupán egy másodvonalas másolattal van dolgunk, gyorsan kiderült, hisz már 2010-es Antiphon cí,ű lemezük bebizonyította, hogy az a zenekar olyan grandiózus és borzongató szárnypróbálgatása, olyan hangulatok egyre jelentősebb kibontása, mely egy igazi, nagyszerű katarzisban ér véget, hogy aztán mint az ég morajlása, visszahúzódjon az esőcsöppek halk dobolása mögé.

A zenekar azonban nem kizárólag instrumetális felfogásban alkot,  hisz női hangbejátszások, dögös és jazzes dúdolásszerű betétek, olykor nehezen érthető szavakból álló dallamok árnyalják azt az egyébként is nagyon színes globális képet,  amely egy nagyon magabiztos, eredeti, friss és erőteljes zenekar képét adja, mely bátran ingázik pihentető és nyugtalanító végletek között.

A Hidden Orchestrát hallgatni hatalmas, nagyszerű élmény.”

edmund_fraser_-_www-lightsoutcollective_small

Jegyárak

Elővételben: 3000 Ft

Helyszínen: 3500 Ft

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

Az A38 Hajó hivatalos oldala

A Hidden Orchestra hivatalos oldala

Top