2014. 04. 03.

Henrik Freischlader, Gary Moore Emlékest

 

 

Április 3-án a 2014-es Gary Moore Emlékesttel összevonva tartja budapesti lemezbemutató koncertjét Henrik Freischlader. A német énekes-gitáros számára az A38 Hajós állomás lesz a tavaszi turné tetőpontja, hiszen az új album címét is a magyar főváros ihlette: a Night Train To Budapest dalai mellett a korai lemezek rég hallott szerzeményei is előkerülnek majd. Az este folyamán szintén fellép a Run For Power – Gary Moore Emlékzenekar, valamint Gary testvére, Cliff Moore is játszik saját zenekara élén.

 Napjaink blues-rock színterének egyik kiemelkedő szereplője tér vissza kedvenc budapesti koncerttermébe, hogy egy friss British Blues Awards jelöléssel a zsebében mégis inkább rockosabb vizekre evezzen. A Henrik Freischlader Band turnéja zárásaként ezúttal is Budapestet és az A38 Hajót választotta, hogy az idei Gary Moore Emlékest szerves részeként mutathassa be új albumát és a rég hallott korai kedvenceket. Az estét a hazai Run For Power, illetve Gary testvérének zenekara, a Cliff Moore Band vezeti fel, hogy aztán végül Henrikkel és további vendégekkel közösen mind együtt tisztelegjenek minden idők legjobb blues-rock gitárosának emléke és munkássága előtt.

Henrik Freischlader Band (DE)

A hazánkban is lelkes rajongótáborral büszkélkedhető nagyszerű német muzsikus tavaly novemberben jelentette meg legutóbbi stúdiólemezét, melynek már címe is felkeltheti a gitárközpontú zenék hazai szerelmeseinek érdeklődését. Az új album dalai Henrik tavaly tavaszi budapesti látogatása alkalmával ihletődtek, amikoris a Gary Moore Emlékest kapcsán vonatozott fővárosunkba a fiatal gitáros. A „Night Train To Budapest” Henrik hatodik stúdióalbuma, melyet (mint korábban már több lemez esetében) ezúttal is egymaga készített, mindössze Moritz Fuhrhop billentyűs segítségét vette igénybe. Az album tökéletesen illeszkedik a 2006 óta megjelenő példásan igényes kiadványok sorába, melyeken remekül nyomonkövethető az autodidakta „blues polihisztor” zenei fejlődése, és a nagy példaképek hatásai mellett saját stílusának kialakulása is. A blues, funk és soul éppúgy jelen van dalaiban, mint az utóbbi két albumon egyre inkább előtérbe kerülő rock – mind hangzásban, mind a dalok szerkezetében.

A Henrik Freischlader Band negyedik éve játszik azonos felállásban, és ahogy azt már bizonyították az elmúlt két évben a „House In The Woods” turné emlékezetes budapesti koncertjein is, kétség sem férhet hozzá, hogy a megfelelő zenészekkel vette körül magát az igen szimpatikus német gitáros. Björn Krüger dobos, Theofilos Fotiadis basszusgitáros, és a már említett Moritz Fuhrhop billetyűs is egyaránt sokat adnak hozzá az összképhez, és segítik hozzá Henriket, hogy továbbra is az európai blues-rock élet egyik meghatározó előadója lehessen.

A “Night Train To Budapest” lemezbemutató koncert már csak azért is különleges lesz, mert az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Gary Moore Emlékest is ezen a napon lesz megtartva a Hajón, összekötve így a két remek koncertet Gary születésnapjának előestéjén. Henrik Freischlader 2012-ben és 2013-ban is eljött hazánkba, hogy legnagyobb zenei példaképe előtt tisztelegjen, és ez idén sem lesz másképp: minden bizonnyal ő és zenekara is kiveszi majd részét az ír gitáros legenda dalainak megidézésben.

Helyszín: A38 Hajó

Időpont: 2014 április 03. 18:30

Jegyárak:

Elővételben: 2900 Ft

Helyszínen: 3500 Ft

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

Az A38 Hajó hivatalos oldala

Henrik Freischlader hivatalos oldala

Top