2013. 06. 25.

HEGYALJA 2013

Ismét nyár, a Hegy’ csak rád vár. Az idén már 14. alkalommal nyitja meg Észak-Magyarország legnagyobb nyári zenei fesztiválja a kapuit. A kezdetben rock-metál szerelemeseinek induló fesztivál habár kemény vonalát megtartotta, évről-évre egyre színesebb zenei palettával tár az érdeklődök elé. A fellépők között ahogy mondani szokták tényleg megtalálunk A-tól (Akezzdet Phiai) Z-ig (Zorall) mindenkit. Sőt nemzetközi nagy nevekben sem szűkölködnek majd a fesztiválozók június 25-30 között Tokajban.

Hegy_fellepok_lead

A hazai zenei élet krémjét senkinek nem kell bemutatni a külföldi nagy nevek közül néhány:

Down (USA)

Sokat kellett várni arra, hogy az ex Pantera vezér, Phil Anselmo szupercsapata, a Down újra ellátogasson hazánkba, de júniusban végre Tokaj felé veszik az irányt, hogy egy hatalmasat zúzzanak a Hegy’ nagyszínpadán június 27-én. A stoner rock alapegyüttese The Purple című új EP-je anyagát is hozza magával, amelyről a Witchtripper című dallal lehet kezdeni a bemelegítést már most.

Helyszín: Borsodi nagyszínpad
Nap:Június 27.csütörtök
Kezdés: 23:30

Scooter (D)

Akiknek a parti kedve a legjobb techno, hardcore és trance ütemek hallatán jön meg, nem fognak csalódni a Borsodi Nagyszínpad környékén szombat este. A német techno-hardcore legenda, a Scooter sem bírta sokáig Hegy’ nélkül, 2013-ban visszatér, hogy a hegyaljások egy összefüggő, hömpölygő tömeggé alakulva H.P. Baxxterrel együtt üvölthessék: Hyper, hyper!
Helyszín: Borsodi nagyszínpad
Nap:Június 29.szombat
Kezdés: 23:30

Skindred (UK)

A Skindred úgy veszi be a Hegyalját, mintha csak haza jönne, a 2012-es emlékezetes koncertje után Benji Webbe csapata csütörtökön felszántja a nagyszínpad előtti e teret. A hardcore, heavy metal, punk, jungle és reggae stílusokat ötvöző walesi rock bandát nehéz lenne bekategorizálni, aki még nem hallotta, az jól teszi, a Hegy’en csütörtök este saját maga teszteli le.
Helyszín: Borsodi nagyszínpad
Nap:Június 27.csütörtök
Kezdés: 21:30

Anti-Flag (USA)

Az igazi legendának számító Anti-Flag sem hagyja ki Tokajt nyári turnéállomásai közül. A pittsburghi punk rock banda friss The General Strike albumáról zenél a hegyaljásoknak. Aki szeretné, hogy a Gun Star tetoválását Justin Sane is jól lássa, annak érdemes már most lefoglalni a helyét az első sorba péntek estére.

Helyszín: Borsodi nagy színpad
Nap:Június 28 Péntek
Kezdés: 19:30

Top