2013. 08. 12.

Hatebreed (USA)

Connecticuti hardcore óriások, akik elemi erejű, extra zúzós és megalkuvást nem ismerő, brutális metalcore őrületükkel két évtizede feszítik a húrt, borzolják a kedélyeket és lökik tele adrenalinnal a népeket. Intenzív, felkavaró és gátlástalanul hatásos színpadi akcióik világhírűek, pár évvel ezelőtt versenyben voltak a legjobb metál produkciónak járó Grammy-díjért, a bennük lakozó féktelen-pusztító energiákkal pedig már a magyar közönség is szembesülhetett, hiszen többször jártak már nálunk, rendre teltházas koncerteket adva.

1996-os EP-jükkel, az Under The Knife-fal robbantak be, Satisfaction Is The Death című bemutatkozó albumuk a kor legnagyobb hardcore alakulatait tömörítő Victory Records-nál jött ki egy évvel később, majd olyan velük egy kaliberű bandákkal turnéztak együtt, mint a Deftones, a Slayer, a Napalm Death vagy az Entombed. Kereskedelmileg legsikeresebb albumaikat, a Perseverance-t, a The Rise Of Brutality-t és a Supremacy-t kivétel nélkül a kétezres években követték el, 2005-ben Grammy-re jelölték őket.

Jamey Jasta és hordája Magyarországra legújabb, sorrendben már hatodik nagylemezével, a január végén a Nuclear Blast Records gondozásában megjelent The Divinity of Purpose-zal tér vissza, melyből csak kiadásának hetében több mint tizenötezer példányt adtak el az Egyesült Államokban; ezekkel az eladási mutatókkal a lemez bekerült a legjobb húsz közé a Billboard kétszázas listáján.

Legfontosabb számok
Everyone Bleeds Now, Destroy Everything, I Will Be Heard, Destroy Everything, In Ashes They Shall Reap, Honor Never Dies, Defeatist, Perseverance, Put It To The Torch, Live For This

Időpont:
2013. augusztus 12. 20:00

Jegyárak:
Elővételben: 2999 Ft
Helyszínen: 3499 Ft

Jegyirodák:
• Budapest Park helyszíni jegypénztáraiban koncertnapokon 17 órától
• Nyugati téri Sziget jegyértékesítő pont
• Fesztiváljegy.hu iroda

Online jegyértékesítés

A Hatebreed hivatalos oldala
A Hatebreed Facebook oldala
Az esemény Facebook oldala

Top