2014. 06. 14.

Gogol Bordello (USA)

 

 

 

A Gogol Bordello jelenleg 8 tagot – 7 urat és egy hölgyet – számláló csapata tavaly megjelentetett Pura Vida Conspiracy névre hallgató lemezének kapcsán érkezik újra Budapestre. Az eklektikusságáról és nemzetköziségéről ismert zenekar ezúttal is beleadott apait-anyait – na meg a világ legkülönfélébb tájaira is eljutó turné alatt szerzett tapasztalatait -, így született meg az új anyag, amelyről a frontember, Eugene Hütz a következőképp nyilatkozott: „Ez a sokszínűség abból adódik, hogy a zenekarban is nagyon vegyes elemek keverednek. Például a basszusgitáros, Thomas Gobena etióp gyökerei, Sergey Ryabtsev, az orosz hegedűsünk és Yuri Lemeshev, a nép orosz harmonikás mind üde színfoltjai ennek. Mindenki csinálja a saját dolgát, hogy jól menjen a szekér.”

A korábban a legendás Rick Rubinnal is együtt dolgozó zenekar ezúttal Andrew Scheps-et kérte fel a produceri feladatokra, aki korábban dolgozott már a Duke Spirittel, illetve hangtechnikusként a Red Hot Chilli Pepperstől kezdve a Metallicán át egészen Adele-ig.

„Andrew egy szent.”- mondta el a közös munkáról Hütz. „Az első pillanattól úgy éreztem, hogy családtag. Tisztában van a zenei fejlődéssel, és bátorított minket, hogy adjuk ki magunkból a szenvedélyt és azt a mérhetetlen energiát, ami az elmúlt években a folyamatos turnézás alatt gyülemlett fel bennünk.”

A Rolling Stone magazin által „ világ leglázadóbb koncertzenekará”-nak kikiáltott Gogol Bordello nem először jár Magyarországon. Legutóbb a 2011-es Sziget Fesztivál Nagyszínpadán lehettünk szem-és fültanúi annak az eszeveszett bulinak, amit az őrült cigány-punk zenekar művel élőben. Biztosak lehetünk abban, hogy ha a Budapest Parknak lenne plafonja, az bizonyára ránk szakadna június 14-én.

 

Helyszín: Budapest Park

Időpont: 2014 június 14. 18:30-22:00

Jegyárak: 6.500 Ft május 30-ig, május 31-től 7.500 Ft

 

Az esemény Facebook oldala

A Gogol Bordello hivatalos oldala

Top