2014. 06. 11.

Gabby Young and Other Animals (UK)

A varázslatos hangú Gabby Young eredetileg operaénekesnek készült – azonban egy gégerák derékba törte karrierjét. Bár a rákot legyőzte, és hangjának csengése is megmaradt, váltania kellett: így találta meg magának a jellegzetesen franciás, sanzonos, szvinges varieté-műfajt. Ezt színesítette dalszerzőként személyes, lírai, folkos-balladisztikus elemekkel, és alakította ki jellegzetes stílusát.

Gabby azóta „Other Animals”, azaz „Egyéb Állatfajták” nevű zenekarával járja a világot, és adja ki kétévente új lemezeit: a legutóbbit éppen idén áprilisban (angliai megjelenése éppen a budapesti koncert hetében várható). Laza szvingek, mintha csak a Belleruche-t hallanánk, elegáns folk-balladák, operás beütésű, nagyívű himnuszok, vidám, táncos darabok és megukkal ragadó, álomszerű sanzonok: Gabby páratlanul gazdag világa mintha csak egy megzenésített Lewis Carroll-regény lenne.

A produkciót csak gazdagítja az a tény is, hogy Gabby Young a dalszerzés-éneklés mellett divat- és jelmeztervezőként is tevékenykedik. Igazi dívaként feszít a különleges fellépőruhákban, fantasztikus jelmezekben, miközben tűzpiros haja uralja a látványt. Cirkusz, varieté, sanzon és opera találkozik Gabby Young varázslatos fellépésein – amik közül az első magyarországit az A38 Hajón élvezhetjük.

A zenekar tagjai
Gabby Young: ének, gitár, ukulele
Stephen Ellis: gitár
Milly McGregor: hegedű, vokál
Richard Watts: trombita, tangóharmonika
Oliver Hopkins: basszusgitár, nagybőgő
Paul Whalley: fúvósok
Niall Woods: dob

Lemezek
One Foot in Front of the Other, 2014
The Band Called Out for More, 2012
We’re All in This Together, 2009

Helyszín: A38 Koncertterem

Időpont: június 11. szerda 20:00

Jegyár: elővételben 1500 Ft, helyszínen 2000 Ft, koncert+vacsora elővételben 3000 Ft

Facebook

Hivatalos honlap

Youtube

Top