2018. 11. 04.

Frida Kahlo a Magyar Nemzeti Galériában

 

A Magyar Nemzeti Galáriában 2018 nyarán az ikonikus Frida Kahlo műveit tekinthetjük meg. Bátran kijelenthetjük hogy, a művésznő a 20. század legmeghatározóbb alkotói közé tartozik. 30 festménye érketik Mexikóvárosból, köztük híres önarcképei, életrajzi ihletésű képek, portrék, szimbolikus tartalommal telített alkotások, rajzok és fotók melyek betekintést engednek fájdalommal és kínnal teli belső világába.

Frida életét gyermekkora óta a betegségek jellemezték. Hat éves korában egy vírusos megbetegedés miatt jobb lába eltorztult, tizenéves korában egy buszbaleset következtén eltört a gerincfe és medencecsontja. Fájdalmaiból a festés jelentett a kiutat. Képeit a fájdalmai és önmaga ihlette és szívesen merített a mexikói népi motívumokból.

NYEREMÉNYJÁTÉK!!!

Az 5 kérdéses nyereményjáték fődíja egy két fős párizsi hétvége ahova a repülőjegyet az Air France biztosítja, továbbá a szállásuk két éjszakára a Sofitel egyik csodás szállodájában lesz. A nyertesnek jár 2 belépő a Centre Pompidou-ba és a Le musée du quai Branly – Jacques Chirac-ba is. Játsz te is!

Helyszín: Magyar Nemzeti Galéria (1014 Budapest, Szent György tér 2.) C épület, földszint

Időpont: 2018. július 7. – 2018. november 4. keddtől vasárnapig: 10:00 – 18:00

CSAK A FRIDA KAHLO KIÁLLÍTÁS HÉTFŐN IS LÁTOGATHATÓ!

Jegyek: online jegyvásárlás

Elővétel: 1500 / 3000 Ft/Fő

 

További információk: itt

Top