2018. 02. 18.

Emeli Sandé

 

A kiváló hangú, brit soul és R&b énekesnő először érkezik kis hazánkba, hogy elvarázsolja a budapesti közönséget is. 2018. február 18-án, a Papp László Sportarénában csendülnek majd fel legnagyobb slágerei. Emeli Sandé tehetségével már hamar kitűnt a többiek közül. Gyermekkora óta zongorázik, énekel, sőt 11 évesen megírta első dalát is. A középiskola alatt benevezték egy tehetségkutató versenyre, melyet megnyert, s egyből különböző ajánlatokkal bombázták a kiadók. Ő azonban akkor még mindezt visszautasította, s inkább a tanulmányaira koncentrált. Az orvosi egyetem mellett is folytatta a dalszerzést, klubokban zongorázott és énekelt. A nagyközönség 2009-ben, Chipmunk rapper „Diamond Rings” című felvételén találkozhatott vele először, a zeneipar is ekkor figyelt fel rá, szerződést kapott, s úgy döntött, felfüggeszti tanulmányait.

Első önálló kislemeze 2011 augusztusában jelent meg „Heaven” címmel. Második stúdiólemezére („Long live the Angels”, 2016) néhány évet várni kellett, amely viszont rögtön a második helyen startolt az Egyesült Királyságban kiadott albumok ranglistáján.

Sandé manapság sem csupán lemezeket készít és koncerteken lép fel. Írt már dalokat Cher Lloydnak, Alicia Keys-nek, Tinie Tempah-nak, Rihannának, Leona Lewisnak és sok más neves és elismert énekesnek. Ő az a művész, aki ugyanannyira szeret komponálni, mint énekelni.

Mély mondanivalójú dalszövegeit csodálatos hangja teszi teljessé, lenyűgöző jelenség a színpadon, mindenkit elvarázsol. 2018-as budapesti koncertjén elhangzanak majd a legnagyobb slágerei, ének és zongorajátékával élőben is elkápráztatja a magyar közönséget.

Helyszín: Budapest Aréna (Papp László Sportaréna)

Időpont: 2018. február 18. 20:00

Jegyek: 12900 Ft-tól 32900 Ft-ig

Facebook esemény

 

Top