2014. 11. 28.

Ellen Allien (DE)

Ritkán hallhatunk Ellen Allien-hez hasonló sztárt egy klubest keretében, most végre lehetőségünk nyílik erre és nem csupán fesztivál-távlatból …
Igen, a hír igaz: november 28-án, az Akvárium klubban lép fel a berlini DJ/producer/designer és kiadó tulajdonos, Ellen Allien!

Az elektronikus zenei szcéna egyik legsikeresebb és legnépszerűbb előadója saját világot teremtett egyedi hangzásával és különc gondolkodásával. Zenéjét nehéz bekategorizálni, leginkább az IDM és az elektro sajátos keveréke amely megtalálja a maga helyét a klubokban, ugyanakkor számos experimentális elemet tartalmaz.

Egy év londoni tartózkodása során 1989-ben került közel az elektronikus zenéhez. Az irányzat Németországban épp Berlinbe való hazatérését követően vált népszerűvé. 1992-ben már rezidens dj-ként játszik a berlini Bunker, Tresor és E-Werk klubokban. Braincandy címmel saját műsort vezet az újraegyesülő főváros Kiss-FM rádióállomásán majd saját kiadót hoz létre azonos névvel. A lemezeladások visszaszorulásával újabb tevékenységbe kezd és B Pitch név alatt partikat szervez 1997-től. Legnagyobb dobásai közé tartozik a BPitch Control kiadó életre hívása, melynél tényleg a legnevesebb artistok (Paul Kalkbrenner, Ben Klock, Moderat, Apparat, Modeselektor, Seth Troxler stb.) munkái jelentek meg az évek alatt.  A BPitch Control színeiben körbeutazta a világot, a legnagyobb és a legrangosabb elektronikus zenei eseményeken bizonyított. Saját megjelenései közül elengedhetetlen megemlíteni az albumhosszúságú Dust, LISm (2013) és az Apparattal közösen tető alá hozott Orchestra Of Bubbles kiadványokat. Idén két kislemezzel is megajándékozta a közönséget, az egyik Freak névre hallgat, a másikat (Free Nation) pedig Thomas Muller francia zenésszel jegyzi közösen.

 

Jegyárak: 3000-4000Ft / www.deadcode.hu/ticket
Helyszín: Akvárium Klub
Időpont: 2014. november 28. péntek, 23:00

Esemény
Rajongói oldal

Top