2018. 03. 12.

DOOL (NL), Harakiri for the Sky (AT)

 

Először Magyarországon a holland dark rock supergroup, akik az év elején megjelent debütalbumukkal megkapták az Év bemutatkozása címet a Metal Hammer Awardson: március 12-én az A38 Hajó színpadán a DOOL! Előttük az osztrák post rockban és black metalban utazó Harakiri for the sky, akik már többször bizonyítottak a budapesti közönségnek, ezúttal pedig legújabb lemezük anyagával érkeznek.

DOOL (NL)

A The Devil’s Blood feloszlása után a holland underground a zenekar holdudvara körül kereste az egyszerre okkult és organikus megszólalású, friss hangzásokat. Így alakulhatott meg az A38 Hajó szervezésében korábban a Gozsdu Manó Klubban fellépő death rock/post-punk zenekar, a GOLD is, és a szintén kapitálissal szedett DOOL is a basszusgitáros Job és a dobos Micha közös kezdeményezésére alakulhatott meg. Azt azonban aligha sejthették, hogy a női énekesnős, vintage doom nemzetközi palettáján ilyen gyorsan ekkora láthatóságot érdemelnek majd ki. A Blood Ceremony, a Jess and the Ancient Ones vagy a Blood Ceremony rajongói már a Prophecy Records első videomegosztásainál is új kedvencet avathattak, és a DOOL nemzetközi menetelése azóta is töretlen. A német Metal Hammer Awardson az év bemutatkozó albumának kikiáltott Here Now, Here Then dalai olyan kiforrottan ötvözik a hetvenes évek hard rockját és King’s X-re emlékeztető, egyszerre progresszív és pszichedelikus útkereséseit a The Sisters of Mercy-féle gótikus atmoszférával és az okkult doom sejtelmességével, hogy annak hangvétele élőben kaphat csak igazi kiteljesedést. A zenekar első közép-kelet-európai turnéja a nyári fesztiválmenetelést követően 2018 tavaszán éri el Magyarországot: a DOOL első itthoni fellépésének pedig az A38 Hajó koncertterme ad majd otthont március 12-én.

Tagok
Ryanne van Dorst – ének, gitár (Elle Bandita)
Nick Polak – gitár (GOLD)
Reiner Vermeulen – gitár
Job van de Zande – basszusgitár (ex-The Devil’s Blood)
Micha Haring – dobok (ex-The Devil’s Blood)

Lemezek
Here Now, Here Then (2017)

Harakiri for the Sky (AT)

A DOOL turnépartnere az utóbbi évek egyik legizgalmasabb osztrák zenekara, a Harakiri For The Sky lesz, akik korábban már kétszer is megfordultak a Dürer Kertben. A hol post-rockos, hol a Katatonia klausztrofób hangulatvilágát és az Agalloch természetközeliségét megidéző újkori black metal zenekar 2018 februárjában jelenteti meg új, Arson című nagylemezét. A november elején megosztott első kedvcsináló dal, a ‘Tomb Omnia’ alapján egyértelmű, hogy a márciusban az A38 Hajón bemutatásra kerülő új album a bécsi dalszerzőpáros eddigi legesendőbb, személyes töltetű albuma lesz, ezzel is igazolva, hogy a Harakiri For The Sky már megtalálta saját önkifejezési formanyelvét.

 

Facebook esemény

Helyszín: A38 Hajó

Időpont: 2018.03.12.

Jegyárak: 1900-2900Ft

Online jegyek

 

Top