2014. 10. 12.

Design Hét Budapest 2014

A Design Hét Budapest fesztivál idén ősszel is tíz napra a fővárosba varázsolja a hazai és a nemzetközi design élet legjavát.

Az immáron 11. alkalommal megrendezésre kerülő Design Hét Budapest fókuszában a mindennapi életünket egyre inkább átható technológia, az internet, az okos eszközök használatának általános elterjedése, és ezeknek a design számos területére gyakorolt hatása áll. Az ÁTVITT ÉRTELEM szlogen jegyében a fesztivál programadó rendezvényei elsősorban a formatervezés és a technológia kapcsolódási pontjait, lehetőségeit, legújabb eredményeit, aktuális kérdéseit mutatják be, esettanulmányokkal, előadásokkal, gondolatébresztő beszélgetésekkel.

Folytatva az elmúlt években nagy népszerűségnek örvendő kezdeményezést, 2014-ben a Holland Királyság lesz a fesztivál díszvendége.

A hazai design szakma egészét megmozgató, széles közönséget vonzó eseménysor keretében idén is sor kerül a Design Hét Budapest saját szervezésű programjaira: a nemzetközi és hazai anyagot felvonultató nyitókiállítás a fókuszba állított témát járja majd körül, de lesz Nyitott Stúdiók, vásárlási akció, miközben a Design Túrák és a gasztro programok sora is folytatódik. Természetesen ez alkalommal sem múlhat el a fesztivál sztárdesigner vendég nélkül, és a hazai design szakma legrangosabb díjait ( Magyar Formatervezési Díj, Design Management Díj) 2014-ben is a fesztivál keretén belül adják át.

Idei újdonság, hogy a Design Terminál szervezésében megvalósuló, itthon és az országhatárokon túl is széleskörű ismertségnek örvendő Central European Fashion Days programjaira, köztük a Gombold újra! pályázat, a közép-európai divattervezők egyik legrangosabb megmérettetésének eredményhirdetésére és nagyszabású divatbemutatójára is a Design Hét Budapest nyitóhétvégéjén kerül sor.

Helyszín: Szabadság tér

Időpont: 2014.10.03 – 12.

Jegyek: Ingyenes

Design hét Budapest hivatalos oldal
Facebook esemény

Top