2019. 10. 24.

De Staat (NL) – Bubble Gum Tour 2019, Shht

 

A De Staat az izmosodó holland poprock-színtér nagy sikersztorija: az együttes még indulásakor lépett fel az A38 Hajón, most pedig igazi sztárzenekarként tér vissza irgalmatlan sikerű nagylemezekkel és jó pár nagy slágerrel gazdagabban. Az estet felvezetei a vicces és bizarr Shht együttes.

 

Az ötfős nijmegeni rockzenekar, a De Staat már 2009-es első nagylemezével elsöprő sikert aratott. A szuggesztív frontember-producer, Torre Florim vezetésével nagyon hatásos, jellegzetesen zakatolós blues-rock-pop elegyet dolgozott ki. Nem véletlen, hogy már a debütlemez is elnyerte a legmenőbb holland zenei adó, a 3FM fődíját (amit azóta – midmáig egyetlenként – meg is ismételt).

A De Staat azóta állandó szereplője a népszerűségi liszáknak, amiben óriási szerepe van Torre Florim végtelenül szórakoztató és önironikus személyiségének, a jól eltalált klipeknek és a koncepciózus lemezeknek. O című albumukkal megkérdőjelezhetetlen fesztiválkedvenccé vált a zenekar. Olyannyira, hogy a fanatikus rajongótábor például a nagy sláger, a Witch Doctor klipje alapján elképesztően látványos külön küzdőtéri koreográfiát alakított ki. Kevés szórakoztatóbb és látványosabb dolog volt idén, mint a legkülönbözőbb holland fesztiválok felvételeit nézni, ahogy a közönség jellegzetes, örvénylő törzsi táncát járja, amelynek közepén ott feszít Florim mint rendíthetetlen “witch doctor”.

 

A De Staat visszatér Magyarországra, úgyhogy érdemes készülni: az egyik legjobb európai poprock-formáció ad hiperenergikus koncertet.

Helyszín: A38, Budapest

Időpont: 2019. október 24. csütörtök 20:30

Jegyek:
1. limitált elővételes jegyár: 3200 Ft

Online jegyek

 

Top