2014. 12. 04.

Csokoládétúrák múzeumlátogatással és kóstolással

Csokoládétúrák múzeumlátogatással és kóstolással Budapesten. Csoki különlegességekkel ismerkedhet meg. Vendégeinket a látnivalók között elvezetjük az ízek világába is, többféle csokoládé, forró csokoládé, drazsé kóstolásával. A látogatók kétféle kirándulás közül választhatnak. A Csokoládé Múzeumba egyéni és csoportos látogatást előre be kell jelenteni, időpontot kell egyeztetni. Kérjük, mindenképpen egyeztessen időpontot a látogatása előtt.

Praliné túra

A túra az épület főbejáratánál, a csokoládé szökőkútnál kezdődik. Minden vendég felszúr saslikpálcikára egy marcipán, vagy csokoládé golyót, amit aztán a csokoládé szökőkútból bugyogó csokoládéba márt, és elfogyaszt.

Közös sétát teszünk csokoládék terén, ahol századfordulós csokoládéboltok kirakatait tekinthetik meg a látogatók, illetve csokoládéval kapcsolatos történeteket hallgathatnak meg. Saját csokoládéjukat is elkészíthetik a részvevők: ostyatálba csorgatnak csokoládét, azt különböző fűszerekkel, színes cukorral, kókusszal, chilivel stb. díszíthetik. Egy díszdobozba helyezve a túra végén hazavihetik, akár ajándékba is adhatják. Amíg a saját csokoládé megdermed, addig minden látogató, kezében egy csésze forrócsokoládéval beül a Filmmúzeumba, ahol egy régi filmet vetítünk le a csokoládé történetéről, különleges drazsék kóstolására is lehetőség nyílik.

A vetítés végén szóbeli kiegészítésként hallhatnak még érdekességeket a csokoládéról, illetve tehetnek fel kérdéseket a túravezetőnek.

A tárlatvezetés során említett világhírű csokoládék és pralinék között választhatnak illetve tetszés szerint vásárolhatnak kedvükre mintaboltunkban a látogatók.

A program hossza másfél óra.

Fejedelmi túra

Vendégeinket megérkezéskor fejedelmi Rákóczi itallal fogadjuk, majd a csokoládé szökőkútnál kezdetét veszi a Fejedelmi túra, mely főbb állomásaiban emlékeztet a Praliné túra egyes elemeire: a résztvevők mindannyian „csokoládé gyártók” lesznek, hiszen elkészítik saját csokoládéjukat, melyet díszdobozban haza is vihetnek. Egy közel muzeális korú film vetítésével megismerhetik a csokoládé történetét, amit élő beszélgetéssel egészítünk ki.

A filmvetítést és a beszélgetést követően, a Rákóczi Lovagterembe kísérjük vendégeinket, ahol Szentpéteri Csilla zongoraművészt is megihlető, egyedülálló teakínálatunk fenséges élményének részesei lehetnek, miközben süteménnyel, Mozart csokoládéval kínáljuk őket, hiszen az édességek királya a csokoládé!

Végezetül mintaboltunkban kedvükre vásárolhatnak a látogatók Európa és a világ legkedveltebb csokoládéiból.

A program hossza 1,5 óra.

Helyszín: 1162 Budapest XVI. kerület , Bekecs u. 22.

Időpont: 2014.11.20.-2014.12.04.

Jegyvásárlás itt.

Top