2013. 11. 13.

Crystal Fighters (UK/ES), British Mood DJs

Tradicionális-akusztikus baszk hangszerek, kásás basszus alapok és euforikus elektronikus hangok a lazulós chillwave tájakról, valamint a tempósabb dubstep-electro frontról.

Ezekkel az asszociatív elemekkel lehet felcímkézni a Crystal Fighters szabad ötleteinek jegyzékét, mely annyira komplex és annyi megkapó zenei stílusjegyet foglal magában, hogy a Crystal Castles fantáziavilágához hasonlóan jelenleg nincsen párja az alternatív tánczenei univerzumban.

Paul Lester, a Guardian újságíróját idézve minden bizonnyal ilyen zenéket játszanának egy baszk kisváros lakói a századfordulón, ha egy időutazó felszerelné őket a huszonegyedik századi hangszerarzenállal.

Az öttagú Crystal Fighters-nek eddig egyetlen lemeze jelent meg, a 2010-es Star of Love, valamint annak remixváltozata 2012-ben. A formáció saját kiadóján, a Zirkulo-n keresztül terjesztette az anyagot, amely olyan rangos, nem csak könnyűzenével foglalkozó újságírók agytekervényeit mozgatta meg, mint az Artrocker, a The Fly, a Dazed & Confused, vagy a BBC internetes kiadásának szerzői.

A blogoszférában terjedő legendák szerint az együttes neve annak a félig elkészült operának a címét viseli, melyet az énekesnő, Laure Stockley őrült nagyapja hagyott hátra az utókornak naplójegyzetek formájában. Ezt a bizarr eredettörténet igazolják a Star of Love számai is, hiszen a lemezre felkerült dalok szövegei tele vannak elvont témákkal, misztikus szimbólumokkal és rejtélyes utalásokkal.

Jegyárak:

 

Belépő: 4000 Ft
Elővételben: 3500 Ft

 

A zenekar hivatalos oldala

A zenekar hivatalos Facebook oldala

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

Top