2014. 06. 16.

Crowbar (US) 25th Anniversary Tour

A legsúlyosabb déli doom metál-brigád, a New Orleans-i sludge elátkozott ősforrása, a Crowbar ismét Budapesten! Egy koncert azoknak, akik túlélték Kirk Windstein és csapata korábbi sújtásait. Egy koncert azoknak, akik az ítéletnapig tudnak vitatkozni azon, hogy Down vagy Crowbar. Egy koncert azoknak, akik velünk együtt döbbennek meg azon, hogy a Crowbar fennállásának huszonötödik évfordulóját ünnepli. Egy koncert azoknak, akik velünk együtt várják az új lemezt.

Crowbar (US)

Május 26-án adja ki a Century Media a Crowbar új albumát, amely a Symmetry In Black címet viseli majd. A lemez producere Kirk Windstein mellett Duane Simoneaux volt, a keverést pedig Josh Wilbur (Lamb Of God, Gojira) végezte.

„Nagyon büszkék vagyunk arra, amit sikerült véghez vinnünk ezen a lemezen!”, mondja az anyagról Kirk. „A zenekar céltudatossága, eltökéltsége és munkamorálja egyaránt elérte a történelmi csúcsot. Száz százalékosan készen állunk arra, hogy mozgásba hozzuk a kamiont, és soha többé ne is lépjünk többet a fékre. A Crowbart ezek után senki sem állíthatja meg! A Crowbar a szívem és a lelkem. Ez a zene a részem, és hihetetlenül büszke vagyok rá. Óriási érzés minden energiámat és figyelmemet valami olyasmire fordítani, amit én magam teremtettem huszonötévvel ezelőtt.”

A Symmetry In Black a banda tizedik stúdiólemeze lesz. A Crowbar utoljára 2011-ben jelentetett meg albumot Sever The Wicked Hand címmel, ám nem elhanyagolható változás a csapat életében, hogy Windstein tavaly év végén otthagyta a Downt, hogy nagyobb erővel tudjon odafigyelni saját csapatára. Kirk utóbb aztán persze elismerte, hogy ha a szíve még mindig ott van a Downban, megoldható lett volna a két banda párhuzamos működtetése. A Down egyébként szintén májusban jelentkezik új anyaggal.

A Crowbar tavasszal Nagy-Britanniában játszik pár bulit, de a fesztiválszezonban Európába is átjönnek majd, a Roadburnön és a Bloodstockon már biztosan ott lesznek. Az amerikai Maryland Deathfesten szintén felbukkannak.

Természetesen Budapestet sem hagyják ki, a Hajón emlékezeteset tolnak majd.

Helyszín: A38 Hajó

Időpont: 2014 június 16. hétfő 20:30

Jegyár: 3800 Ft ( elővételben 3200 Ft, kombinált 6900 Ft )

Az esemény hivatalos oldala az a38.hu-n

Top