2014. 12. 21.

Children of Distance

 

A zenekarról:

A Children of Distance 2006 június 2-án alakult. 3 srác az interneten elhatározta, hogy létrehozzák az ország, de lehet, hogy a világ első olyan együttesét, akiknek a tagjai egymástól távol élnek. A csapat tagjai Sub Bass Monster akkor még élő és működő internetes oldalának fórumán „találkoztak” és pusztán egymás szövegét látták, egymást nem. Mégis belevágtak, és már ez év októberében kiadták első, Egyedül a világ közepén című albumukat, amin húsz dal szerepelt. Kecskeméten rögzítették Fankadelinél, és két érdekessége van: 2 nap alatt lett felvéve az album összes dala, és, hogy saját bevallásuk szerint is borzasztóan sikerült. De még erről az albumról is több dal átlépte YouTube-on a fél millió kattintást, amin maguk a srácok lepődtek meg a legjobban. Arra azért jó volt ez az album, hogy úgy döntsenek, megpróbálják komolyabban, nem internetről lopott, hanem külföldi producerektől vásárolt zenékre a folytatásban. A 2007-ben megjelent Csapó Kettő már egy összeszedettebb album lett, amiről a legsikeresebb dal az Emlékezz Rám volt. Az országban akkor még nem dübörgött annyira az internet és az elsők között volt ez a dal, ami átlépte a bűvös egymilliós álomhatárt úgy, hogy magát a dalt nem is a srácok töltötték fel. A következő lemeznél már kiadóhoz kerültek, s az ő gondozásukban jelent meg a 333 km. Ezt követően volt még egy nagylemez, Negyedik felvonás címmel és két kislemez is. (Másképp, mégis ugyanúgy EP, Pillagó EP)

2013-ban úgy döntöttek, hogy szeretnének tovább lépni, és az előre haladást a zenekaros felállású produkcióban látták. Első zenekaros koncertjük tavaly Karácsonykor épp az A38 színpadán valósult meg. S ahhoz képest, hogy a legelső volt, sokan eljöttek és érezte mindenki, hogy ez így működik és az élő hangzásnak teljesen más varázsa van. Azóta többször léptek fel zenekarral, többek között Székelyudvarhelyen, vagy akár Újpesten a Városnapon, és a közönségtől mindenhol nagyon pozitív fogadtatást kapott.

Az országban jelenleg a legnépesebb Facebook táborral, és YouTube-on több mint 100 milliós kattintással rendelkező csapat a tavalyihoz képest egy megújított, és meglepetésekkel teli műsorral készül a második A38-as koncertjére.

Zenekar tagjai:
Ács Róbert (Carp-E)
Somogyi Péter (Horus)
Nyári Roland (Shady)

Ladányi Patrícia, Patty (Ének) Kovács Adrián (Billentyű), Csupor Bálint (Basszusgitár), Kindlinger Balázs (Gitár, ének), Tuboly Roland (Dob)

Időpont: december 21. vasárnap 20:00

Helyszín: A38 Koncertterem

Jegyár: elővételben 1500Ft, helyszínen 2000 Ft

Hivatalos honlap

Facebook

 

Top