2014. 10. 17.

Caribou koncert

Dan Snaith-t, az eredetileg Manitoba, majd egy jogdíjvita miatt Caribou (azaz Jávorszarvas) néven működő multiinstrumentalista-énekes-producert a kétezres évek elejének egyik legfontosabb elektronikus zenei előadójának és producerének tartják – és nem véletlenül. Már a 2007-es Andorra lemez is elnyerte a Polaris-díjat, hogy aztán 2010-ben Caribou előálljon az évtized egyik legjobb – és nem csak műfajában az – lemezével. A Swim egyszerre árulkodott egy félelmetesen sokoldalú zenész és egy különleges zeneszerző sajátos gondolkodásmódjáról: bár alapvetően elektronikus alapokra épült, mégsem volt igazán tánczene, egyszerre volt retrós és modern, lendületes és elringató, józan és pszichedelikus, ötletes és monoton.

Az album és az azt kísérő – Budapestre is eljutó – turné bebizonyította, hogy Caribou az egyik legkomolyabb IDM-arc, Matthew Herberttel és Amon Tobinnal egy lapon említhető figura. Az alapos szöszmötöléssel létrehozott album élő zenekarral hatalmasat ütött, és a 2010-es pesti koncert a mai napig legendás. Nem véletlen, hogy közel fél éve eufóriában várja mindenki az új album bejelentését, és a jó előre belengetett idei Caribou-lemez előkelő helyen szerepelt az összes fontos zenei sajtótermék „legjobbna várt lemezek” listáján.

Most már biztos: idén valóban lesz Caribou-album, az Our Love-ot október 6-án jelenteti meg Dan Snaith, és a hírt megerősítendő tegnaptól már meg is hallgatható a beharangozó szám, a Can’t Do without You. Az érdeklődést jól jellemzi, hogy kevesebb mint 24 óra alatt százötvenezren hallgatták meg a Soundcloudon. A lemezzel közel egy időben bejelentették az európai turnét is, és örömmel jelenthetjük, hogy ennek Budapest is állomása lesz, méghozzá az A38 Hajó, ahol nagy valószínűséggel méltó módon szólal majd meg a perfekcionista zenekarvezető produkciója.

A zenekar tagjai

Daniel Snaith: programozás, billentyűsök, gitár, ének

Ryan Smith: gitár

John Schmersal: basszusgitár

Brad Weber: dob


Helyszín:
A38 hajó

Jegyár: 5900 Forint

Elővételben ( 2014.okt.16-ig ): 5400 Forint

Kapunyitás a programok meghirdetett kezdése előtt egy órával. A koncertteremben tilos a dohányzás, dohányzó vendégeink az A38 Hajó fűtött orrteraszán gyújthatnak rá.

Hivatalos oldal

Facebook oldal

Soundcloud

Jegyvásárlás

Top