2014. 04. 28.

Cactus Truck (NL)

Terrie Ex szerint a 2011-es év legnagyobb felfedezettje az a szédületes szabad improvizációs trió, amely zenészei elképesztően fiatal kora ellenére már meghódította Európa és New York legjobb jazz-klubjait.

Nem nevezte véletlenül Terrie Ex a 2011-es Wire magazinban az év felfedezettéinek a Cactus Truckot, s Andrey Henkin sem az év koncertjének 2012-ben New York-i fellépésüket a New York City Jazz Record-ban.

Mert a Cactus Truck megindítóan intenzív zenét hoz létre. Testileg és lelkileg is lebilincselő állapotot hoznak létre, amelyben a hallgatójuk kénytelen megadni magát nyers és tiszta érzelmeiknek amelyek hangszereikből törnek elő. Minden fellépésükön újabb és újabb határokat bontanak le, amit iszonyatos gyors léptékű magasfeszültségű zenéjükkel valósítanak meg.
2010-ben alakultak meg Amszterdamban, s azóta száznál is több koncertet adtak Európában és az Egyesült Államokban. A szabad-improvizációs számos nagy klasszikusával dolgoztak már együtt, amilyen Terrie Ex, Jeb Bishop, Nicolas Field, Peter Jacquemyn, Ab Baars, Kevin Shea, Roy Campbell vagy Wally Shoup.

Első lemezük Brand New For China! Címmel 2012 márciusában jelent meg a Public Eyesore Records gondozásában és kiváló fogadtatásban részesült. A 2013-ban kiadott Cactus Truck Live in USA with Jeb Bishop and Roy Campbell ugyancsak hatalmas sikert hozott nekik.

Felállás:
John Dikeman – szaxofonok,
Jasper Stadhouders – gitár és basszusgitár,
Onno Govaert – dob

Helyszín: A38 Hajó, Kiállítóterem

Időpont: 2014.04.28, 19.30

Jegyek: elővételben 700 Ft, helyszínen 1000 Ft

Facebook esemény
A38 Facebook
Cactus Truck Facebook

Top