2014. 12. 31.

Budapesti Karácsonyi Vásár

Híven a már 15 évre visszatekintő, de folyamatosan gazdagodó hagyományokhoz -, november 28-tól ismét életre kel a sokak szívét melengető karácsonyi forgatagot a Vörösmarty téren. Kulináris élményeket, igényes kulturális eseményeket, zsűrizett kézműves portékákat, a gyermekeknek muzeális értékű, mesés körhintát ígérnek a szervezők Budapest legjelentősebb ünnepi programsorozatán.

Ma már Európa egyik legkedveltebb turisztikai attrakciójaként emlegetik a Vörösmarty téri adventi-karácsonyi vásárt. Számos versenytársát megelőzve a budapesti rendezvény előkelő helyet foglal el a rangos ünnepi kínálatban. (Első helyen állt tavaly a Sunday Times Európa 6 legjobb karácsonyi vására között, de szerepelt a Travel&Leisure 10-es listáján, vagy az Expedia, a Times és a Daily Telegraph toplistáján is).

A szervezők számára fontos, hogy megbízható, magas minőséggel szolgálják ki a látogatók igényeit, ezt biztosítja, hogy a vásárosok kiválasztásában a BFTK együttműködő partnere a Magyar Kézműves Szövetség.

Ünnep - Budapesti Karácsonyi Vásár

Százhúsz kézműves jelenik meg a téren a legkülönbözőbb termékekkel a mézeskalácstól az ékszereken, kerámia tárgyakon át szűcs- és bőrmunkákig. Kaphatók természetesen ínyenceknek való finomságok is: sajtok, sonkák, kolbászok, valamint desszert félék: marcipán és csokoládé bonbonok. Könnyű lesz a megfelelő, személyre szóló ajándékot kiválasztani.
Aki a válogatásban megéhezett, a vendéglátó házaknál talál lélekmelegítő forró italokat és ételeket, az ünnepkörhöz illő finomságokat.
Nincs ünnep emelkedett hangulat nélkül. A Vörösmarty tér sarkában álló színpadról jazz, az utcazene, a világzene szól hétköznapokon délután négy órától, a hétvégén délelőtt 11-től, az utolsó műsor 20:15-kor kezdődik.

DSCN1743

A gyerekeket játszóház várja hétköznapokon 14 órától délután 6-ig, a hétvégén 10-től egyig, majd négytől hétig. A csodás körhinta, amelyet híres mesék és a János vitéz jelenetei díszítenek naponta reggel tíztől este kilencig forgatja meg a kicsiket. Talán még a Mikulás is felkapaszkodik rá, aki december 6-án az egész délelőttöt a Vörösmarty téren tölti.

A négy adventi vasárnapon – minden alkalommal más-más felekezet egyházi személyisége – gyújt meg az óriás koszorún egy gyertyát, az utolsót december 21-én. Még egy attrakcióval készülnek a szervezők, ami egyelőre meglepetés.
A nyitva tartás a következőképpen alakul: a kézművesek pavilonjai vasárnaptól csütörtökig reggel 10-től este 9-ig, pénteken és szombaton 10-től 10-ig várják a vevőket, az “elkésők” december 24-én 10-től kettőig még gyorsan pótolhatják az ajándékvásárlást, utána bezárnak. A vendéglátók az újévet megelőző napokon, és még szilveszter napján is 10-től-10-ig kínálják portékájukat.

Helyszín: Vörösmarty tér

Időpont: 2014. november 28. – december 31.

A rendezvény ingyenes!

Honlap

Top