2014. 12. 08.

Budapest Poster Gallery – aukció és kiállítás

A tavalyi első aukció sikere után idén is a magyar plakáttörténet kiemelkedő darabjai, összesen 186 plakát és plakátterv kerül kalapács alá a Budapest Poster Gallery árverésén. A december 8- án, hétfőn 18:00-kor a Budapest Music Centerben tartott eseményen olyan, több mint száz éves, különleges régiségek is feltűnnek majd, mint a legendás Zwack Unicum vizes embere, vagy a Tanácsköztársaság mozgósító plakátjai. Az árverésre kerülő plakátválogatás a mozi-, a divat-, a történelem- és a sportrajongók számára is tartogat érdekességeket.

Az idén karácsony előtt bő két héttel megrendezésre kerülő aukción – a tavalyihoz hasonlóan – minden kikiáltott tárgy plakát, amelyet az utcai hirdetőoszlopokra szántak, hogy termékeket, filmeket, politikai célokat reklámozzanak. Az eredeti, litografált vagy ofszettel nyomtatott plakátok mellett kézzel festett plakáttervek színesítik az idei katalógust. A temperával festett művek egy-egy plakát előfutáraiként magukon hordozzák a grafikusok kézjegyét. A katalógusban összesen 186 tétel szerepel: köztük sokféle filmplakát, utazási, színházi, cirkusz és koncert plakátok, művészeti kiállítások plakátjai, kereskedelmi, divat, sör-, sport- és propaganda plakátok.

Névtelen-1

Az aukció anyaga megtekinthető november 24-től december 7-ig, hétfőtől vasárnapig minden nap 11:00 és 19:00 között a galériában (1055 Budapest, Falk Miksa utca 28. | kapucsengő: 61. / Budapest Poster Gallery).

Helyszín: Budapest Music Center

Időpont: 2014. december 8. 18:00

Ingyenes rendezvény!

Honlap

Top