2018. 09. 21.

BUDAPEST CHILI WEEKEND 2018

 

Íme Magyarország legújabb gasztroőrülete, amely garantálja: szem nem marad szárazon. A Budapest Chili Weekenden az ország első számú csilimanufaktúrái, a főváros legjobb street food autói, csilis sörök és pálinka, valamint egy extrém látványshow várja az érdeklődőket. Így már biztos: Budapest lángolni fog, mi pedig sírni.

Trinidad Scorpion Moruga, Ghost Chili, Carolina Reaper – csak néhány szereplő abból a kulináris apokalipszisből, amely ránk vár szeptember 21 és 23. között a Budapest Chili Weekend fedélzetén. A jelenlegi csúcstartó Carolina Reapererejét jól szemlélteti az a tény, miszerint több kapszaicin található benne, mint az amerikai hadsereg által használt könnygázban. 30 chili manufaktúra és egy extravagáns, fűszeres-csípős street food felhozatal garantálja, hogy szem nem marad szárazon, a tűzoltásról pedig 15 kézműves sörfőzde gondoskodik majd. Az igazi ínyencek callebaut csokoládéval leöntött naga jolikát majszolhatnak, habanero-val ízesített stout sörrel öblítve, ráadásul itt debütál a világ első Carolina Reaper pálinkája is.

A csípősséget a kapszaicin nevű anyag okozza, erősségét a Scoville-skálával mérik. A Scoville Heat Unit, azaz a SHU jelöli a kapszaicin mennyiségét.A magyar csípős paprika 1500-2500 SHU, míg a világ legerősebb csilije, a carolina reaper több mint 1,5 millió SHU.

A lángba boruló szájról 30 csilimanufaktúra és számos csípős street food, a tűzoltásról pedig 15 kézműves sörfőzde gondoskodik. Az igazi ínyencek callebaut csokoládéval leöntött naga jolikát majszolhatnak, amelyet habaneróval ízesített stout sörrel öblíthetnek le.

 

Helyszín: Millenáris Park

Időpont: Szeptember 21 – 23

Jegyek: INGYENES

Top