2014. 10. 24.

Boggie

Csemer Boglárka, azaz Boggie a fiatal jazzénekes-generáció egyik legtehetségesebb és persze legüdébb jelensége. De Boggie nem csupán énekesnő: dalszerzőként sajátos dzsesszes-sanzonos-popos világot épít, amit állandó alkotótársával, Sebestyén Áron zongoristával hozott létre. Kedves, könnyed, barátságos, ám mégsem felszínes dalaikat napok múlva is dúdolgatjuk, Boglárka pedig a maga kisugárzásával, bájával, csengő hangjával érzelmekkel és gondolatokkal teli univerzumba kalauzol minket.

Boggie sokáig élt Franciaországban, minden bizonnyal innen a sanzon szeretete és a műfaj mély ismerete. Később a Csillag születikben tűnt fel, és a Francia Intézet meghívására részt vett/vesz az Országos Sanzonverseny zsűrijében. Első nagylemeze tavaly jelent meg, ám az igazi, robbanásszerű világsikert egy ötletes és szellemes videóklip hozta meg. A tavaly decemberben elkészült klip egy fiktív Photoshop-retusálási műveletet mutat be, nem máson, mint magán a művésznőn. Az egyedülállóan ötletes film robbanásszerűen terjedt a nemzetközi zenei-, dizájn- és techblogokon, amíg a mainstream média is felkapta. A végeredmény: egy több milliós nézettséggel bíró klip, rengeteg megkeresés, interjú és hatalmas közérdeklődés.

Pedig Boggie jóval több, mint a Parfüm című szám, és az ahhoz készült klip. Az A38 Hajón tartott koncerten az is kiderül, hogy rendkívüli muzikalitással megáldott énekes-dalszerzőről van szó, akinek páratlanul gazdag, franciás-jazzes-sanzonvilága igazán érdemes a felfedezésre.

A zenekar tagjai
Csemer Boglárka – ének
Sebestyén Áron – zongora
Szabó Tamás – dob
Simkó-Várnagy Mihály – elektromos cselló, basszusgitár
Lee Olivér – gitár

Helyszín: A38 Koncerterem

Időpont: október 24. péntek 19:00

Jegyár: elővételben 1990 Ft, helyszínen 2490 Ft

Hivatalos honlap

Facebook

Top