2014. 12. 12.

Bikini koncert

A zenekar, amely sosem megy ki a divatból. Kortól, nemtől, politikától függetlenül mindenféle ember fellelhető a Bikini rajongótáborában, akik becsülettel meg is tisztelik jelenlétükkel a bandát minden koncert alkalmával. A D. Nagy Lajos – Németh Lojzi – Lukács Peta – Mihalik Viktor – Makovics Dénes felállású zenekar ebben a szezonban is ellátogat a Barba Negra Music Clubba, hogy az arra legalkalmasabb helyen találkozzon közönségével.

A csapat 1982-ben alakult Németh Alajos (Lojzi) ötletéből, amihez sikerült megnyernie Nagy Feró énekest (az akkor éppen szünetelő Beatrice frontemberét), aki magával hozta Vedres József (Vedres Joe) gitárost is. A frissen alakult formáció dobosa Németh Gábor (Alajos testvére), másik gitárosa Szűcs Antal Gábor volt, mindhárman az akkor megszűnt Dinamitból érkeztek. Az első lemezt (Hova lett…) ebben a felállásban készítették, de Szűcs Antal Gábor a második lemezen (XX. századi híradó) már nem szerepelt. A kezdeti időkben egy sajátos, újhullámosan dadaista punk-rockzenét játszottak, a koncerteken a közönség követelésének engedve sok Beatrice-számmal.

A rendszerváltás kiváltotta szólásszabadság következtében a Bikini szókimondó-véleménykifejtő szövegei már nem váltottak ki akkora érdeklődést, mint korábban. Ezt követően az együttes feloszlott, majd öt év pihenő után, 1997-ben ismét összeállt. A csapattagok rájöttek: a hallgatás nem megoldás a helyzet kezelésére. A régi-új zenekar az élő zene mellett áll ki. Abban is egyetértettek, hogy nem akarnak nosztalgiazenekar lenni, amely csak régi slágereiből él. Szövegeikben továbbra is társadalmi kérdésekkel foglalkoznak, gondolkodásra késztetik a közönséget, új albumaikkal ismét sikert sikerre halmoztak.

Jegyárak: elővételben 1800Ft, helyszínen 2300Ft
Helyszín: Barba Negra Music Club
Időpont: 2014. december 12. péntek, 20:00

Facebook esemény
Online jegyvásárlás

Top