2018. 05. 25.

Barabás Lőrinc Quartet lemezbemutató ráadás

 

Barabás Lőrinc ismét az Akvárium Klubban!

A Barabás Lőrinc Quartet 2016 őszén jelentette meg első lemezét Beardance címmel. A második, “Other Than Unusual” album budapesti bemutatójára március 21-én került sor a Müpában teltház előtt, a zenekar vendége Takuya Kuroda japán trombitaművész volt. A koncertre sokan nem jutottak be, így a zenekar egy “lemezbemutató ráadás” koncerttel kedveskedik a közönségnek, az előzenekar a Várallyay Petra Trió lesz.

„Talán most a népzenei vonal kicsit háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz érzés, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is.” – mondja Barabás Lőrinc a lemezről.

Barabás Lőrinc trombita
Cséry Zoltán billentyűk
Herr Attila basszusgitár
Nagy Zsolt dob

Visual: Bimaxim

Előzenekar:
Várallyay Petra Trió 2014 októberében a CAFe Budapest kortárs művészeti fesztiválon debütált, 2015 januárjában meghívást kapott a Müpa Jazz Showcase-re, majd májusban a marosvásárhelyi Stud Jazz nemzetközi jazzversenyen elnyerte “A legjobb zenész” díjat. A zenekar azóta számos népszerű koncerthelyszín és nemzetközi fesztivál meghívott fellépője. 
A trió által létrehozott karakteres zenei világban a precízen megkomponált részek a szabad improvizációval váltakozva alkotnak harmonikus egységet. A három fiatal és tehetséges zenész elképesztő hangszeres tudása, lenyűgöző összjátéka és zeneszeretete a kortárs jazzre való rácsodálkozás élményével gazdagítja a közönség tagjait. 

Várallyay Petra – zongora, ének, hegedű
Berta Zalán – basszusgitár
Szikora Balázs – dob

Bővebb információ

Helyszín: Akvárium klub

Időpont: 2018. május 25.

Jegyek: Kedvezményes elővételes: 2000Ft; Normál: 2500Ft

Top