2018. 01. 18.

aurevoir, Voodoo Papa Duo

 

Évszázadok hagyományain érlelt elképesztő intenzitású kocsmadalok, melyekben szinte az összes európai nép zenei hagyománya forrt össze egy robbanékony és magával ragadó eleggyé – ez az aurevoir zenéje, ahogyan a kicsit blues-osabb Voodoo Papa Duo-é is.

aurevoir

Ami a városi embernek a kávéház volt, az a vidékinek a kocsma. Itt születtek a dalok és a zenék, itt születtek a versek és a történetek. Az aurevoir. is egy kis kocsmában született, a dalok pedig, amiket írnak, mind egy-egy történet a múltról a jelennek.

Ha elfogyott az utolsó pohár, aurevoir!

Tagok:
Agócs Márton – gitár, ének, duda
Fejér Ágoston – tangóharmonika, vokál
Fejér Mihály – ének, mandolin
Gelencsér Gábor – basszusgitár
Orosz Kristóf – gitár, vokál
Szabó Zsolt – viola da gamba
Szűcs Viktor – ütős hangszerek

Voodoo Papa Duo

A Voodoo Papa Duo két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.

A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.

 

 

Helyszín: A38 Hajó

Időpont: 2018. január 18.

Jegyek: 1200 Ft

Facebook esemény: Itt

 

Top