2018. 04. 28.

A15! – 15 éves az Amondó • Hiperkarma koncert

 

A telt-házas Hiperkarma Halloweenek után Bérczesi Robi zenekara egy különleges klubkoncerttel tér vissza az A38 Hajó születésnapján, hiszen dalról-dalra újrajátsszák a zenekar 15 éve megjelent második nagylemezét, az Amondó dalait. A sűrű textúráinak, izgalmas zenei megoldásainak és mindmáig koncert-kedvenc dalainak köszönhetően időtlenné vált album garantált és megismételhetetlen időutazást ad a magyar alternatív zenetörténet egyik leginkább rétegzett, mégis legszerethetőbb lemezének megértéséhez, megéléséhez.

Hiperkarma

A hiperkarma kétségtelenül korunk egyik legmeghatározóbb alternatív zenekara, amely egyrészt versként is értelmezhető szövegeinek, másrészt folyamatos megújulásra való képességének köszönheti sikerét. A Bérczesi Robi vezette zenekar több mint 17 éve működik, és ez idő alatt rengeteg magaslaton és hullámvölgyön, több tagcserén is átesett az eredeti felállás.  A formációt elsősorban szövegcentrikussága teszi egyedülállóvá a hazai zenei palettán: Robi dalai nyíltan mesélnek a legbensőbb szorongásainkról, az élet legsürgetőbb kérdéseiről, és a saját démonjaink előli menekülésről.

Első lemezük, a hiperkarma 2000-ben debütált, és többször is az évtized egyik legfontosabb zenei anyagaként hivatkoztak rá, majd 3 évvel később megjelent az amondó, ami ha lehetséges, elődje sikerét is felülmúlta. Utóbbi után több mint 10 éves szünet következett a hiperkarma életében a frontember nem titkolt drogproblémái miatt; a zenekar dalaiban egyértelműen lekövethető Robi elvonulása és leépülése, és egyben a folyamat is, ahogy aztán újra megtalálta a hangját. A kihagyást követően a banda 2014-ben jelentette meg harmadik nagylemezét konyharegény címmel, majd két év elteltével a délibábot, amely több szempontból is fordulópontnak tekinthető a hiperkarma hangvételében. A lemez címadó dalát a 2017-es Fonogram – Az év alternatív lemeze vagy felvétele, és a Petőfi Zenei díj „év dala” kategóriájában is jelölték.

Facebook esemény

Helyszín: A38

Időpont: 2018.04.28.

Jegyárak: 2990-3990Ft

Online jegyek

 

Top