2014. 04. 09.

Quimby

 

Miért is van az, hogy minden Quimby koncerten hatalmas a tömeg és, hogy korosztálytól függetlenül dúdolják dalaikat oly sokan?  Mert a Quimby dalai nagyon jók, stílusuk egyszerre bohém, de határozottan egyedi, megjelenésük karakteres, szövegeik kifejezőek, de  ha kell, éppen elég kattantak és széplelkűek. Legutóbbi nagylemezük pár hét alatt platina lemez lett és még van bennük bőven szufla.

Pár éve óriási siker volt a Qiumby koncertje a Vígszínházban, így országjáró turnéra indult  Quimby – Teátrum előadás. A színházi helyszínből fakadóan egy más jelegű koncert lesz ez és az előadásban hangsúlyt kapnak a legfinomabb számok, az éteri muzsikálás…

Az első Quimby teátrumhoz hasonlóan az újabb előadások is a zenére koncentrálnak. Annak is a színházi körülmények által segített érzékeny fajtájára. Ahogyan Kiss Tibi szokta mondani az R&R koncerteken, a nagy csűrdöngölés közepette azt sem venni észre, ha feldőlnek a kongák, a színházban viszont egy kulcscsomó is orkesztrává válhat.

Ennek szellemében az előadásban hangsúlyt kapnak a legfinomabb számok, az éteri muzsikálás. A kihagyhatatlan kedvencek mellett olyan dalok szólalnak meg, melyek az “ugrálós” koncerteken nem találják a helyüket, és olyanok, amelyek új teátrumi köntöst kaptak. A produkció fontos részét adják idén is a performatív megmozdulások, melyekben keveredik az abszurd, a humor és a filozófia. Minijelenetek, némajáték, quimby-dialóg.

Helyszín: Vígszínház

Időpont: április 8-9.

Jegyárak: 500, 1500, 2000, 2500, 3000, 3800, 4800, 5800, 6800 Ft

Vígszínház

Top