2022. 04. 22.

30Y / Vendég: Felső Tízezer – Budapest Park

“Nyolcadik éve játszunk a budapest parkban. itt mutattuk be 2014-ben az ahogy elképzeltem című dalt, 2016-ban az elsőre is itt hangzott el – talán először. covid idején itt játszottunk két koncertet, szemben a lesötétített nagyszínpaddal, és 2021-ben a fishing on orfű-t követően itt volt az első önálló koncertünk. nyomot hagyott rajtunk ez a hely, és reméljük, mi is nyomot hagytunk, persze, részben kitakaríthatót.

Áprilisban a nyitóhétvégén találkozunk, reményeink szerint ismételten új dalt mutatunk be a készülő 30Y lemezről, hogy aztán innen indulva kezdjük a szabadtéri 30Y koncertek sorozatát.

A pécsi 30Y immáron 22 éve a hazai zenei élet egyik legmeghatározóbb formációja, legnépszerűbb koncertzenekara. Rengeteg korszakos slágert tudhatnak magukénak, legutóbb pedig 2021-ben jelentkeztek kislemezzel, ami a Mesélős címet viseli, április 22-én pedig a tőlük megszokott módon igazi örömzenével készülnek a Park közönségének.

A sodró gitárzenéjéről, nagyívű refrénjeiről és szeretetteljesen cinikus szövegeiről ismert Felső Tízezer 2015 óta létezik.

A powerpop és az alternatív zene hagyományait ötvöző zenekar szoros kapcsolatot ápol a DIY/csináld magad-mozgalommal is, ami tetten érhető videóklipjeikben, kiadványaikban és koncertjeiken egyaránt. A zenekar 2022-ben bemutatta Elkerülhetetlen című negyedik albumát.”

Helyszín: Budapest Park

Időpont: 2022. április 22.

Jegyek: normál ár – 4999 Ft

Top