Közérdekű
2017. 10. 28. - Czirle Máté

Pilótaképzés indul a BME-n!


Újra felvételt hirdetnek a BME-CAVOK Aviation posztgraduális pilótaképzésére, úgy, hogy mindenki számára elérhetővé válik az álomszakma!

Mindenkinek van valamilyen kapcsolata a repüléssel. Lehet, hogy imádja, lehet, hogy irtózik tőle, de bizonyosan nem semleges senki számára.
Sajnos sokan vannak olyanok, akik annyira elhivatottak, hogy pilótának állnának, viszont az egyébként tetemes képzési díjat nem tudják kifizetni.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem és a CAVOK Aviation közös posztgraduális képzése ezt az igen nagy problémát hidalja át azzal, hogy a képzés teljes összege megfinanszírozható a Diákhitel2 konstrukcióval, így akár 0 forint kezdőtőkével is bele lehet vágni a tanulásba. Viszonylag friss hír, hogy immáron a Diákhitel2 konstrukció kamatmentes hitel!

Az imént említett „tetemes összeg”-gel nem fogalmaztam enyhén, a képzés teljes díja 18 millió forint, így érdemes minden apró részletet számításba venni. Talán a legfontosabb a képzés utáni elhelyezkedési esélyek és az átlagos pilóta fizetés.

Jelenleg olyan időket élünk, amikor hatalmas pilótahiány jelentkezik az egész világon, így az elhelyezkedési lehetőségek kivételesen jók. Rengeteg légitársaság kényszerül járattörlésekre emiatt. Tavaly nyáron például az Austrian Airlines több, mint 300 járatot törölt pilótahiányra hivatkozva. A másik, fentebb említett kérdés pedig a fizetés, melyhez itt egy kis támpont. Kezdő pilótaként nagyjából 2000 eurót találhatunk minden hónapban a légitársaságtól kapott átutalási igazolásunkon, persze csak addig, amíg vonják a fizetésből a típusképzést. Ezután durván 3500-4000 euróra kúszik fel a fizetés, mely kapitányként meg is duplázódhat.

Ez a posztgraduális képzés 4 félévből áll, és az alábbi képesítéseket szerzik meg a hallgatók: Szakmérnök/Specialista + CPL + ME-IR + MCC + FI + ATPL elmélet. A végzett pilóták pedig azonnal, akár kisgépes oktatóként, akár kereskedelmi pilótaként is elhelyezkedhetnek, ráadásul az Egyetem és Wizzair közötti megállapodás értelmében, minden a képzésen végzett hallgató alanyi jogon részt vehet egy állásinterjún a légicégnél.

A felvételi követelmények a képzésre: minimum BA/Bsc végzettség, folyékony angol nyelvtudás (legalább államilag elismert B2 szintű komplex nyelvvizsga), orvosi alkalmassági: korlátozás nélküli EASA Part-MED Class 1 engedély.

Bővebb infóért gyere el a nyílt napra 2017.12.01-én 18:00-kor a BME J épületébe és a jelentkezéshez kattints ide.

 

További cikkek
Top