Közérdekű
2016. 10. 17. - Abel

Összeesküvés-elméletek

Mindannyiunk hallott már legalább egy olyan összeesküvés-elméletet, amin komolyan elgondolkodott és esetleg igaznak is vélt, attól függetlenül, hogy a környezete furcsa tekinteteket vetett rá ezután. Pusztán csak naivitás ezekben hinni, vagy valóban hordozhatják az igazságot ezek az elméletek? Hiszen ezek a teóriák csupán az események hivatalos álláspontját helyezik egy számukra valóságosabb és logikusabb talajra. Ebben a cikkben a két leghíresebb, akár embertömegeket is megingató összeesküvés-elméleteket vizsgáljuk meg, hogy lássuk mi a hivatalos vélekedéssel szemben állított feltevés, ami teljesen máshogy képzeli el ezeknek a dolgoknak a történéseit.

Az első eseményünk kapcsán, körülbelül 1 hónapja emlékezett meg a világ a 15 évvel ezelőtt történtekről. Ez az az esemény, aminek még most is érezzük a következményeit, hatásait. Ez pedig nem más, mint a 9/11. A hivatalos és a túlnyomó többség szerint elfogadott álláspont Osama bin Laden jól, előre kitervelt és végrehajtott terrorcselekményéről beszél, amiben öngyilkos merénylők által vezetett repülőgépek csapódtak a World Trade Center két ikertornyába, majd egy harmadik eltérített gép a Pentagon épületébe.

Ezzel kapcsolatban rengeteg összeesküvés-elmélet született, beszélnek belső robbantásról, rakétákról, de ugyanarra a dologra akar kilyukadni az összes: Bebizonyítani azt, hogy ennek a hátterében nem Osama és az al-Kaida állt, hanem a CIA és az FBI, vagyis ezeknek a szerveknek az akkori reprezentánsa, George Bush.
Elég lehetetlennek hangzik, hogy egy államfő feláldoz több ezer polgárt, pusztán az aktuálpolitika érdekeinek érvényesítése fényében. Persze láttunk már a történelem során „cifrább” és sokkal brutálisabb megoldásokat is, ha hatalmi játszmáról van szó, csakhogy ezek általában nem a 21. század és főként nem az USA aspektusában szoktak felmerülni.

A kormány érdekében állhatott az is, a  9/11 összeesküvés hívei szerint, hogy ezután a tragédia után a biztonságpolitika olyan szinteket öltött, amilyet még soha azelőtt. Gyakorlatilag egész NY be lett kamerázva, és mindenki megfigyelés alá került. Ezeket a dolgokat a polgárok megvédése címszó alatt bátran lehetett/lehet használni, akár személyes jogokat sértve, hiszen minden ilyen intézkedés  pusztán a védelem érdekében állt.

Ami biztosan megtörtént az az, hogy a támadás után megszállták Afganisztánt, majd két évre rá az iraki hadművelet is kezdetét vette. A 9/11 elérte hatását, így vagy úgy, és ami sajnálatos, hogy ez az esemény volt a kiindulása annak, az akkoriban új ideológiai jellegű háború sorozatnak, ami azóta is tart, és ennek a hatásaival Európának most kell megbirkóznia.

A második konspirációs elmélet az újra meg újra felmerülő Piramis kérdéskört veszi kordcső alá. Kik? Mikor? És hogyan? Mindenki ezekre szeretne választ kapni az óriások kapcsán. A kutatók nagyjából 2-3 évente újra megfejtik a rejtélyt, és az aktuális legújabb felfedezésüket illesztik bele a hivatalosan is elfogadott nézetükbe.

  A 2-3 tonnás, pontosan kifaragott tömböknek az iszonyat precíziós egymásra illesztése, és a több száz kilométeren való szállítása kapcsán merül fel a legtöbb kétely. A szkeptikusok nem gondolják, hogy ez a Níluson történő leúsztatás, majd a faszánokon való, sivatagokat átívelő szállítás lehetséges lenne a néhány esetben 30-40 tonnás tömböknél, nem beszélve az ezeknek 100-130 méter magasra való felrakásáról. De nem csak ezek a kivitelezési akadályok adtak táptalajt az összeesküvés-elméleteknek, hanem ezeknek a piramisoknak a csillagászatilag  is pontos tájolása és egyéb misztikuma.

Ilyen például az a megfigyelés, hogy ha a gízai piramisok kerületét elosztjuk a magassága hétszeresével, a pi-t vagy ha a három nagy piramis alapterületét összeadjuk, a piramisok magasságának négyzetét kapjuk. Persze tudjuk, hogy ilyen alapon bármi kihozható bármiből, de ami nem vitatott az az, hogy az éghajlatokhoz pontosan illeszkednek ezeknek a piramisoknak a tájolásai, és hogy a világ legkülönbözőbb pontjain is jelen vannak, egymástól teljesen függetlenül. Ezek azok az érvek a kivitelezés dilemmája mellett, ami miatt sokan egy idegen civilizációnak a segítségnyújtásában és jelenlétében látják a megoldást.

Én személy szerint úgy gondolom, hogy szükség van ezekre az elméletekre. Egyáltalán nem jó, ha a dolgokat csak egy szemszögből látjuk és fogadjuk el kétségek nélkül. Az ember azért tudatos, hogy mérlegeljen, és annak fényében döntsön, vagy vívódjon és maradjon kétségek között, de semmi esetre se csak az egyik oldalát lássa annak a bizonyos éremnek. Sok esetben emberi makacsság, balgaság, tudni nem akarás és a saját ideológia megalapozása miatt születnek ezek a teóriák. Ha nem szív be és tesz minket fanatikussá az összeesküvés-elméletek sokasága, akkor úgy hiszem, hogy teljes mértékben létjogosultságunk van a világban.

Hiszel az összeesküvéselméletekben?

Naná! Engem is elraboltak az UFO-k
Dehogyis, hülyeség
Jézus magyar volt?!

További cikkek
Top