Buliajánló
2015. 06. 21. - Scheier

Ingyen fesztiválozás egy kis munkáért cserébe? Légy Te is önkéntes!

 

Lassan mindegyikőtök végzett az utolsó vizsgával is, jöhet a jól megérdemelt nyári pihenés, és fesztiválozás. Viszont az év közben megkeresett pénz gyorsan fogy a nyár folyamán, és előfordulhat, hogy egy augusztusi Sziget fesztivál már nem fér bele a költségvetésetekbe. De erre is van megoldás! Cikkünkben a fesztivál önkéntesség mikéntjébe vezetünk bele titeket, saját élményeinket továbbadva.

De miért is éri meg neked ez az egész? Az csak egy dolog, hogy cserébe ingyen vehetsz részt a fesztiválokon, de ezen felül ételt, és staff sátorhelyet is biztosítanak a szervezők. Napi 6 óra munkával le is tudhatod mindezt, a munkaidődet pedig úgy variálhatod, hogy azokon a koncerteken bulizhass, amik érdekelnek. Ráadásul maga a munka se jelent fizikai megerőltetést, olyan feladatkörökre lehet jelentkezni, mint például információnyújtás, vagy az emberek koordinálása. Na de mit kell tenned, hogy te is önkéntes lehess?

logo

Első körben lépj be a szervezők hivatalos facebook csoportjába, mert minden fontos infót ott kaphatsz meg. Második lépésként nézz fel a honlapjukra, és töltsd ki a jelentkezési ívet. Ezt úgy kell elképzelni, mintha önéletrajzot írnál nekik, csak irányított kérdésekkel könnyítik a dolgod. Megkérdeznek minden apróságot (munkatapasztalat, idegen nyelvek, jogsi, stb…), és itt tudod az általad preferált feladatköröket is kiválasztani. Ha ez megvan, akkor már csak arra kell várnod, hogy emailben behívjanak a személyes interjúra.

A beszélgetés úgy néz ki, hogy felteszik ismét azokat a kérdéseket, amikre már az interneten is válaszoltál, megtárgyaljátok, hogy mit is szeretnél pontosan csinálni, valamint ha infópultosnak jelentkeztél, akkor a nyelvtudásodat is tesztelik. Igazából itt megkapsz minden infót, amikre a későbbiekben szükséged lehet. Ha az interjú is megvan, és kellően motiváltnak találtak, emailben értesítenek a beosztásról és a feladatkörödről.

onkentes2_671

A fesztiválon való létedet pedig úgy kell elképzelni, hogy 2 nappal a programok kezdete előtt már a helyszínre érkeztek, letáboroztok a staff kempingbe, és segédkeztek a terep rendezésében (természetesen ez a fiúkra vonatkozik). A móka beindultával pedig a napod annyiból áll, hogy becsekkolsz, megcsinálod a munkádat, kicsekkolsz, és onnantól bulizol a többi emberrel, amíg csak bírod. Ha jó főnököt fogsz ki, még hamarabb is el leszel engedve, tehát nem valami kőkemény robot munkára kell ám számítani, hanem egy kis hasznossággal fűszerezett bulizásra.

Annyira kell csupán figyelned, hogy az alkoholfogyasztást kordában tartsd, hiszen másnap munkaképesnek kell lenned. Erre az esetre a szervezők a fesztivál előtt 15000 Ft-ot szednek be, amit nem kapsz vissza, ha valamelyik nap nem dolgozol. Viszont pozitívum, hogy a kaja a körülményekhez képest finom, és a társaság is jó. Tehát ha eddig is szerettél volna hasonló munkát vállalni, vagy csak most jött meg a kedved hozzá, én csak egy dolgot mondhatok: vágj bele!

sound

Dolgozol idén valamelyik fesztiválon?

Naná, nincs ennél jobb kombó
Bulizni megyek, nem dolgozni
Utálom a fesztiválokat

További cikkek
Top