BGE
2018. 01. 21. - Zircher Ági

Office 365 – ingyenes használat diákoknak

Hallottál már az O365 szolgáltatásról? Egyetemünknek köszönhetően a Microsoft Magyarország szuper szolgáltatásait érhetjük el ingyenesen. Létrehozhatunk egy új e-mail címet, használhatjuk a OneDrive-ot, OneNote-ot, valamint ingyenesen letölthetjük az Office programcsomagot. Miért ne élnénk ezzel a lehetőséggel?

Az Office rengeteg lehetőséget nyújt számunkra, amiket bizonyára mindannyian ismerünk, azonban ennek a szolgáltatásnak ára is van. Persze manapság sok mindent el tudunk érni ingyen, de a naprakész, legjobb verziókat nem biztos. Azonban az Office 365 diákoknak elérhetővé tette, hogy a legújabb verziókat is ingyen, legálisan használatba vehessék, csupán egy rövid regisztráció szükséges hozzá. Ha igénybe szeretnéd venni, nincs más tenni valód, mint felkeresni a  www.uni-bge.hu/o365 oldalt, és már neki is láthatsz a regisztrációdnak. Roppant könnyű dolgod lesz, hiszen csak a neptun kódod és jelszavad, majd a jelenlegi e-mail címed kéri el, amire küld egy levelet, ha minden adat meg lett adva. A regisztrációnk után a feldolgozás igénybe vehet akár 4 órát is, csak ezt követően tudunk belépni a http://portal.office.com webhelyre. Itt tudjuk kezelni az e-mail címünket, igénybe venni a OneDrive-ot, letölteni az Office-t, vagy használatba venni a rendelkezésünkre álló további szolgáltatásokat (pl.: online is tudjuk használni a Word, Excel, PowerPoint stb. alkalmazásokat).

Az e-mail címünk a következőképp fog kinézni regisztrációnkat követően: vezetéknév.keresztnév.xx@unibge.hu. Az xx a címben a rendszer által generált sorszám lesz, ezt mi módosítani nem tudjuk. Elsősorban a tanulmánnyal kapcsolatos ügyeinket és egyéb kommunikációnkat tudjuk rajta kezelni, de elérhetővé tesz számunkra egyéb kedvezményeket is, mint pl.: a Prezi EDU Standard csomag. A OneDrive-hoz az Office 1 TB helyet ad nekünk, így rengeteg fájlt tudunk feltölteni a felhőbe, és bárhol, bármikor elérhetjük őket. A OneDrive előnye, hogy meg is oszthatjuk egymással fájljainkat, így fotóinkat és videóinkat is könnyedén továbbítani tudjuk, de ha jegyzetet készítünk, miután feltöltöttük ide meghívhatunk másokat is, hogy láthassák. Ehhez használni tudjuk egyébként magát a OneNote-ot is, amibe egyenesen írhatjuk az órai vázlatainkat és akár rajzolhatunk is. A OneNote és OneDrive alkalmazások elérhetőek telefonra is. Letöltésük után telefonunkon is elérhetővé válik minden, amit beírtunk illetve feltöltöttünk és offline is tudjuk olvasni őket, így telefonról is minden jegyzetet elérhetünk. Minden lehetőség adott, hogy bárhol, bármikor tanulhassunk.

Az Office programcsomagot használhatjuk már online is. Miután beléptünk, tudjuk szerkeszteni, és nem kell többet a pendrive miatt aggódni, ha előadásra kerül a sor. Mindemellett az alkalmazásokat le tudjuk tölteni a gépünkre is, így nem lesz internethez kötve a használatuk. Úgy tudjuk letölteni, ha megnyitjuk az összes alkalmazást tartalmazó felületet, majd rákattintunk az Install Office apps linkre. Telepítés után már minden alkalmazás elérhetővé válik a számítógépen, akárcsak az online felületen. Természetesen a legújabb verziót kapjuk meg, így biztosak lehetünk abban, hogy a legjobb alkalmazásokat használjuk. Az alkalmazásokat le tudjuk tölteni a telefonunkra is, ezeket belépés után tudjuk igénybe venni. Előnyük, hogy a legtöbb esetben offline is tudjuk használni telefonunkon az adott fájlt, amire szükségünk van. Fontos azonban tudni, hogy a programcsomag ingyenes letöltése csupán 5 számítógépre és 5 mobileszközre vonatkozik, a további eszközöket követően fizetni kell majd.

Visszatérve a Prezire, új Office fiókunknak köszönhetően használhatjuk ezt is teljesen ingyenesen, és nem csak a demó verzióját. Ha szeretnéd igénybe venni, nincs más teendőd, mint a honlapon a regisztrációra menni. Itt mutatja majd nekünk a csomagokat és az árakat, ám alatta van egy olyan opció, melyhez azt írja, hogy tanároknak és tanulóknak. Ha erre kattintunk újabb 3 csomagot dob ki nekünk, melyből az Edu Standard csomag az, ami ingyenes. Emellett előfizethetünk akár a Plusra is, kedvezményesebb áron, mint normál esetben. A regisztrációkor az iskolai e-mail címünket kell használnunk ahhoz, hogy mindez működhessen. Ezt követően természetesen a Prezinek is van mobil alkalmazása, amit szintúgy tudunk offline is használni, így minden előnyét élvezhetjük.

Reméljük, mindenkihez eljut az információ, és mindenki használatba tudja venni ingyenesen ezeket a szolgáltatásokat, amelyek nem csak az iskolai, de az üzleti életben is szerepet kaphatnak majd. Neked van már BGE-s e-mail címed?

További cikkek
Top