Szubjektív
2017. 06. 04. - Fruzsina Gonda

Nyári programok a Balaton körül

A vizsgaidőszak közepén már illik elgondolkodni azon, hogy mivel is szeretnénk tölteni nyarunkat a számos átvirrasztott éjszaka után, amíg a könyveket bambuljuk fájó szemekkel. Valószínűleg nehezebben találnánk alkalmasabb helyet belföldön a Balatonnál, ezért cikkünkben pár magyar tenger körüli programot fogunk bemutatni. Mivel a fesztiválokat már mindenki kívülről fújja, így nem a Balaton Soundról és társairól fog szólni rövid kis ajánlónk, hanem egyéb programlehetőségeket mutatunk, amik mindenki számára kikapcsolódást jelenthetnek.

Nézz filmet a csillagos ég alatt!

Moziba járni és filmet nézni mindenki szeret, de mért nem tesszük ezt egy kellemesebb környezetben, például a Balaton partján az ég alatt? Szerencsére erre az északi és déli parton egyaránt van lehetőség, ugyanis van kertmozi Csopakon és Zamárdiban is. Csopakon még autós mozizásra is van lehetőség, ami miatt úgy érezhetjük magunkat, mintha egy amerikai filmben lennénk a 70-es évekből.  A filmválasztás nem egyszerű,  ugyanis a legújabbak mellett néhány klasszikus is megtekinthető. A filmek a legtöbb esetben este kezdődnek, 21 órakor. Nem csak családokat, barátokat látnak szívesen, hanem kutyánkat is magunkkal vihetjük,  illetve Zamárdiban bátran érkezhetünk biciklivel, mert biztonságban ott hagyhatjuk. Nem igazán létezik pihentetőbb egy hosszú napos fürdőzés után egy film megnézésénél, egy tasak popcornnal és kólával a kezünkben. Mindenkinek csak ajánlani tudjuk ezt az életre szóló élményt!

Gyalogtúra a Badacsonyban

Badacsony, azaz a Balaton északi partján található a koporsó formájú tanúhegy, amely 438 méter magas, és melynek oldalán szőlősök futnak fel. A hegyet nem csak nyáron, de télen is számos látogató keresi fel, a kilátóhelyei, sziklaképződményei és a Balaton látványa miatt. A túra hossza körülbelül 7 km, ami csak a hegy körüljárását takarja, időtartama pedig körülbelül 2,5 óra a túrázó(k) sebességének függvényében. A túra kiindulópontja a Kisfaludy-ház melletti parkoló, és az útvonal ezután a Rózsakőhöz vezet, utána a Bujdosók lépcsőjéhez, majd a Tördemici kilátóhelyhez, a Kőkapuházhoz,  a végén pedig újra a Kisfaludy-házhoz jutunk, miután megkerültük a hegyet. A túrát sok lépcsőzés és jól jelzett útvonal jellemzi, mégis csak közepes nehézségűnek tartják. A nagy nyári hőségben igen fárasztó lehet a túra, ezért inkább lehűléskor ajánlott felkeresni a hegyet.

Borhetek az északi part szívében

Minden év augusztusában megrendezésre kerül Balatonfüreden a nagy múltú Balatonfüredi Borhetek, ahol megízlelhetjük a Balaton-felvidék legízletesebb borait. A Tagore sétányon felállított borsátrakban három hétig várják vendégeiket a borgazdák. A megnyitó a Kisfaludy színpadon lesz. Ez országunk leglátogatottabb gasztronómiai fesztiváljainak egyike, ami természetesen ingyenes. A kiváló borokon kívül más italokat és ételeket is megkóstolhatunk, illetve mint egy kirakodó vásáron, számos más portékából csemegézhetünk. A Borhetek magával ragadó hangulatáról mindezek mellett a balatoni panoráma, a Tihanyi apátság látványa és a sétány különleges hangulata gondoskodik.

Sobri Jóska élménypark

Ha te is egy napra vagy legalább pár órára szuperhőssé szeretnél válni, akkor látogass el az ország egyik legkülönlegesebb élményparkjába. Egész évben várja vendégeit a Sobri Jóska Kaland-és Élménypark a Bakonyban, Kislődön. A parkban sokféle típusú játékkal tölthetjük el szabadidőnket mint az ügyességi-, csapat-, vizes- és kalandos játékok illetve a legkisebbekre is gondoltak, így vannak programok a számukra is. A belépőjegy 3-99 éves korig egyaránt 900 Ft, amivel csak a játszóteret és egyes sportpályákat lehet használni. Ha komolyabb megpróbáltatásokon is át szeretnénk esni, akkor jobban a zsebünkbe kell nyúlni, és Sobri vagy Mega karszalagot kell váltani, ami tartalmazza a belépőjegy árát is. A legizgalmasabb játékok közé tartozik a 3D karika, a BOB pálya, a drótkötélpálya, az ejtőgép,  az FBI akadémia, a hófánk, a megazipline illetve a nautic jet. A park szolgáltatása közé tartozik ajándékutalványok kibocsátása, élményparkok tervezése, erdei esküvők megszervezése és lebonyolítása, étkeztetés az éttermükben, horgászati és szállás lehetőség biztosítása, valamint osztálykirándulások megszervezése is.

Igazából szinte teljesen mindegy, hogy az alábbi programok közül melyiket választod, mert az biztos, hogy se csalódni, se unatkozni nem fogsz. Kellemes nyarat és jó pihenést Mindenkinek!

További cikkek
Top