Buliajánló
2013. 08. 15. - Aronka

Nyári Fesztivállapotok

A vizsgaidőszak végén a fiatalok izgatottan várják a nyarat és a fesztiválokat. Idén lehetőségem volt meglátogatni Magyarország három leghíresebb fesztiválját, amelyek során rengeteg kellemes élménnyel gazdagodtam. Találkozhattam a Volt fesztivál különleges hangulatával, a Master Card Balaton Sound szettjeivel és a Sziget Fesztiválköztársaság külföldiektől nyüzsgő nagyszínpadával. Minden érkezésemkor érezhettem azt a kellemes bizsergést, ami magával ragadott: Fesztiválon vagyok!

Volt Fesztivál 2013

A soproni Volt Fesztivál számomra elképesztően családias, persze ez a család igen magas létszámú, hiszen idén minden eddigi rekordot megdöntve 110 ezer látogatót vonzott magába a rendezvény. Ugyancsak komoly elismerést jelent, hogy a fesztivál sokak szerint egyik legaktuálisabb fellépőjének számító Hurts zenekar énekese a fellépésüket követően közölte a szervezőkkel, hogy a Volt szerinte a Glastonbury után a legjobb hangulatú fesztivál, ahol eddig megfordult. A lineupra is odafigyeltek a szervezők, hiszen olyan előadókat hallhattunk, mint a Queens of The Stone Age, a Thirty Seconds to Mars, a Knife Party, a Papa Roach, a Billy Talent, Martin Solveig, a Hurts, Sven Väth, Example és rajtuk kívül még több magyar és külföldi sztár.

volt 2013

Összefoglalva egy családias fesztivál, rengeteg programmal, kicsiknek és nagyoknak egyaránt, egy gyerekkorom táboraihoz hasonló kempinggel, amelyet az utolsó nap több ezer ember hagyott el azzal a tudattal, hogy ma már senki számára nem lehet kérdés, hogy egy év múlva ugyanide térnek vissza, hiszen számukra feledhetetlen tartalommal telt meg a VOLT szlogenje: “Mindenütt jó, de a legjobb Sopron!”.

MasterCard Balaton Sound 2013

A zamárdi Balaton Soundot a pörgés, az elektronikus ütemek és a folyamatos partyhangulat az, ami a leginkább jellemzi. A fesztivál a világzenétől a legőrültebb dubstep, deep house, techno ritmusokig mindent játszó impozáns hazai fellépősereg mellett rengeteg világsztárt tudhat magának. A szervezők komolyan vették, hogy négy napon át a maximumon pörögjön a buli, hiszen olyan neveket találhattunk a fellépők között, mint Avicii, Armin Van Buuren, The Prodigy, Calvin Harris, Fedde Le Grand, Steve Aoki, Afrojack és még sokan mások.

soun

Rengeteg ember érdeklődését keltette fel a fesztivál, hiszen már jóval a rendezvény előtt elfogytak a bérletek. Talán ez annak is köszönhető, hogy az akkor még Heineken Balaton Sound 2012-ben megkapta Európa legjobb közepes méretű fesztiváljának a díját. Öt nap alatt 127 ezren vettek részt az idei Soundon. Biztosan mondhatom, hogy aki egy ötnapos, megállás nélküli bulira vágyik, annak itt a helye. A zamárdi rendezvény megkerülhetetlen eleme a hazai fesztiválpalettának, zenei ízléstől függetlenül.

Sziget Fesztiválköztársaság 2013

A fesztivál, amelyet idén is a külföldiek sokasága jellemzett. A Szigetet idén rendkívül nagy hőség sújtotta, hiszen az első napokban rekordokat döntött a napi átlaghőmérséklet. Furcsa módon a nagyszínpadnál fellépő zenekarok közül volt olyan, amiről még életemben nem hallottam. Különös meglepetés volt számomra a Magyarországon maroknyi rajongóval rendelkező Biffy Clyro zenekar, ahol remek hangulattal, tűzcsóvákkal és rengeteg konfettivel találkoztam. A Balaton Sound egy Party Arénát kapott a Szigeten, ahol szintén rengeteg nemzetközileg elismert előadó kapott helyet, olyanok mint a Chase and Status, a Nero, Nicky Romero, Sebastian Ingrosso, Dub Fx, John Digweed, Boys Noize és Felix Cartal is. A szellőztetés hiányában azonban a nagy melegben rendkívüli hőség fogadta a rajongókat, így percek alatt szétizzadhatta magát az ember a kedvenc fellépőjére tombolva.

sziget

Az A38 is hatalmas sátorral büszkélkedett – ahol már a szellőztetés is jobb volt -,  itt olyan kurrens előadók tették tiszteletüket, mint a Hadouken!, a Tame Impala, a The Parov Stelar, a Noisia, a Feed Me, a Bad Religion, Katy B, a Netsky és még sokan mások. David Guetta utólag kicsit rossz választásnak tűnik a szervezők részéről a Sziget lezárására, azonban a rendkívüli lézershow és tűzijátékok alatt sokaknak tátva maradt a szája. Összességében 362 ezer ember jelent meg a Fesztiválköztársaságban, ami valamivel kevesebb, mint az előző évek során megszokott szám.

További cikkek
Top