Hök elnök/alelnök pályázati információk

Kedves Hallgatók!

A Budapesti Gazdasági Főiskola Főiskolai Hallgatói Önkormányzata pályázatot hirdet a Főiskolai Hallgatói Önkormányzat elnöki és alelnöki posztjára.

A Pályázatban részt vehet minden – a Budapesti Gazdasági Főiskolával – aktív hallgatói jogviszonyban álló hallgató.

A beadott Pályázatnak tartalmaznia kell a poszt elnyerésével keletkező mandátum idejére vonatkozó, és egyben a Főiskolai Hallgatói Önkormányzat tevékenységével kapcsolatos elképzeléseket, terveket.

A Pályázó köteles a hallgatói jogviszony meglétét a Tanulmányi és Oktatásszervezési Hivatal által kiállított, érvényes Hallgatói jogviszony igazolással bizonyítani.

Az igazolás nélkül a Pályázat érvénytelen!

A Pályázatok beadása elektronikus formában történik a bgf.fhok.vb@gmail.com email címre.

 Beküldési határidő: 2015. január 16. – 23:59

Üdvözlettel,
Győrvári Ferenc
BGF FHÖK Választási Bizottság elnöke

Hálózati szolgáltatások (Modulo, Coospace, stb.) átmenetileg nem üzemelnek!

 

Kedves Hallgatók!

Technikai okok miatt 2015. január 01-től nem lesz elérhető semmilyen hálózatos bejelentkezést igénylő szolgáltatás (Modulo, Coospace, Moodle, bejelentkezés a honlapra, levelezés, stb.).
A szolgáltatások várhatóan hétfő reggeltől (2015.január 05.) működnek újra teljes körűen.

Üdvözlettel,
HÖK

SmartUpChallenge

 

Kedves hallgatók!

18-26 év közötti diákok és fiatalok vállalkozói és innovációs készségeinek fejlesztését célzó jótékonysági programot indítunk a Citi Magyarország és a Junior Achievement alapítvány együttműködésében, a Citi Alapítvány támogatásával.

A SmartUpChallenge névre keresztelt angol nyelvű, gyakorlatorientált tréningprogram és verseny célkitűzése, hogy a régió négy országában – Magyarországon,Romániában, Bulgáriában és Szlovákiában – összesen mintegy ezer fiatal készségeit és kompetenciáit fejlesszük, amelyek révén bővülnek   munkaerő-piaci érvényesülésük lehetőségei, illetve képessé válnak új munkahelyek létrehozására önmaguk és mások számára.

Az egyéves program 2014 novembere és 2015 augusztusa között valósul meg.

Amit nyújtunk a program résztvevőinek Magyarországon:

– Egyének vagy 2-5 fős csapatok jelentkezhetnek a programba 2014. december 8-igwww.smartupchallenge.org weboldalon egy olyan innovatív üzleti ötlettel, amely új munkahelyek létrehozását célozza.

– Az 50 legerősebb pályázó részt vesz a 2015 áprilisáig tartó nemzeti innovációs kihívás versenyprogramban: ennek keretében három interaktív workshop (erőforrás menedzsment, marketing és prezentáció témában), online tananyagok és üzleti mentorok támogatása révén továbbfejleszthetik üzleti ötletüket.

– A legjobb üzleti tervet bemutató tíz fiatal részt vehet egy ötnapos nemzetközi nyári egyetemen Bukarestben, 2015 augusztusában.

– A részt vevő fiatalok tagjai lesznek egy egymást támogató nemzetközi hálózatnak.

A csatolt felhívásban további részletek találhatók a program tervezett menetéről illetve a szervezetünk honlapján is olvasható róla a felhívás: http://www.ejam.hu/hu/kozhasznu-alapitvany/felhivasok.html

Üdvözlettel,
Kovács Ildikó

Hallgatói elégedettség mérése

Kedves Hallgatók!

Az alábbiakban a HÖK üzenetét tolmácsoljuk felétek:

A BGF-en eltöltött egy, két, vagy több évetek alatt sok mindent megtapasztaltatok, sok mindenre rálátást nyertetek.

Itt a lehetőség, hogy elmondjátok a véleményetek, hogy hozzájáruljatok a változáshoz, hogy elmondhassátok: „Mi megpróbáltuk!”

Ezen a linken kb. 2 perc alatt ki tudjátok tölteni a kérdőívet, ezzel segítve a munkánkat. (Ha bejelentkeztek, egyből a kitöltés felületére juttok.)

Üdvözlettel,
Külker Online

Választási kiírás 2014

Kedves Hallgatók!

A BGF HÖK alapszabálya alapján a BGF KKK által megválasztott Választási Bizottság (VB) elnökeként a 2014-es évre vonatkozó BGF KKK HÖK tagbeválasztását kiírom.A választás 5 napon keresztül zajlik, amennyiben a választáson a teljes idejű nappali képzésben részt vevő hallgatók legalább 25%-a igazoltan részt vesz és 90%-a a VB által érvényesnek minősített szavazatot ad le.

BGF HÖK alapszabály alapján:

5.§ A választójog egyenlő, általános és titkos: minden hallgató, aki nem áll fegyelmi eljárás, vagy közügyektől eltiltó büntetés hatálya alatt, választó és egyben választható is.

15.§ (4) A pályázó csak a pályázati feltételek írásbeli elfogadása után válhat jelöltté.

Jelentkezési lap  a ezen a linken érhető el.

A pályázatot a Választási Bizottság e-mail címén elektronikusan az alábbi címen kell leadni: kulkerhokvalasztas@gmail.com 2014. február 14-ig

ÉS

a Diósy Lajos u. 22-24 D.F.06 és/vagy  D.F.08-ban a VB tagjainál:

2014. február 10. – 2014. február 14-ig 09:30 és 13:45 között.

Pontos beosztás megtekinthető a itt.

A VB tagjai 2014-ben: Csanálosi Dóra (elnök), Kaszás Borbála, Visnyei Rebeka, Ács Vivien, Vass Gergő, Bakk Ádám, Sándor Lajos, Dél László.

Érvényes szavazat akkor keletkezik, ha a hallgató érvényes diákigazolvánnyal rendelkezik, azt a VB egyik tagjának bemutatja, majd a névjegyzéket a neve mellett aláírja. Ezután a szavazólapra a VB ráírja a sorszámot, és lepecsételi azt. Mivel 2014-ben 30 mandátum kerül kiírásra, ezért akkor érvényes egy szavazat, ha minimum 1, maximum 29 főre szavaz a hallgató, az arra kijelölt helyen, egy X-szel vagy kereszttel a szavazólapon szereplő jelöltek közül. Ezután az urnába kell dobni a kitöltött szavazólapot.

Üdvözlettel,

Csanálosi Dóra
BGF KKK VB Elnök

Így készülj a 2014-es Educatio kiállításra!

 

Kedves leendő Hallgatók!


Itt olvashattok néhány tippet arról, hogyan is készüljetek az idei Educatio kiállításra:

– Írj egy TOP3 listát! Még otthon írd össze, melyik az a 2-3 Számodra legfontosabb felsőoktatási intézmény, illetve szak, amelyről már most tudod, hogy érdekel! Hogy ne vessz el a „rengetegben”, először ezeket a standokat keresd fel az Educatio kiállításon.  Ha marad még időd, nézz körbe azoknál az intézményeknél is, ahol az általad választott szak indul. Utána még mindig tudsz nézelődni a látványosabb standoknál!

– Már előzetesen nézd át a kínált programokat! Az Educatio kiállításhonlapján megtalálod, milyen előadások, szakmai programok lesznek a rendezvényen, érdemes előzetesen átnézned, melyik az, amelyik Téged érdekel, és abban az időpontban kilátogatnod a kiállításra, így nem maradsz le semmiről.

– Már a bejárati kapunál szerezz egy térképet! A legjobb, ha előre átnézed a standok térképét is, így elkerülheted a felesleges bolyongást.

– Legyen nálad toll és jegyzetfüzet!  Előfordulhat, hogy kapsz majd a standoknál is ajándékba, de jó, ha már az elején van Nálad egy toll és egy füzet, amelybe egy helyen össze van írva minden információra, amire szükséged lehet, és azonnal jegyzetelhetsz.

– Egyedül menj vagy barátokkal? Az osztályoddal, barátaiddal végigjárni a kiállítást jó móka. De ne felejtsd el, hogy most a Te jövődről, a Te döntésedről van szó! Ha teljesen más az érdeklődési körötök (például te gazdasági képzésre akarsz jelentkezni, a barátaid pedig bölcsészképzésre), inkább váljatok szét egy-két órára, amíg mindenki megnézi az őt érdeklő intézmény standját!

– Kérdezd a hallgatókat! Az Educatio kiállításon az intézmények részéről sok a hallgató, akik az érdeklődőknek segítenek, ne habozz, hozzájuk fordulni, minden kérdésedre választ adhatnak.

MIRE ÉRDEMES FELTÉTLENÜL RÁKÉRDEZNI?

– Milyen szakok indulnak? Milyen karrierlehetőség elé nézel a szak elvégzése után? Ez talán az egyik legfontosabb kérdés, hiszen nemcsak az érdeklődési területedet kell figyelembe venned, hanem az adott területen elérhető szakmai karriert, elhelyezkedési, kereseti lehetőségeket is. A legjobb az arany középút: nem javasoljuk, hogy olyan szakot válassz, ami nem érdekel, csak azért, mert úgy gondolod, könnyű lesz elhelyezkedned a munkaerőpiacon, de vedd figyelembe, hogy az érdeklődési körödhöz közel álló szak elvégzése után milyen szakmai karrierre számíthatsz!

– Milyen az intézmény ösztöndíjrendszere? Mindenképp nézz utána, milyen ösztöndíjakat lesz lehetőséged megpályázni a választott intézményben, már van olyan felsőoktatási intézmény, amely komplex ösztöndíjprogramokat kínál!

– Lesz lehetőséged külföldön tölteni egy-két félévet? Milyen az iskola nemzetközi kapcsolatrendszere? Egy hosszabb külföldi tanulmányút, vagy féléves részképzés alatt széleskörű szakmai ismeretekre tehetsz szert, próbára teheted és fejlesztheted nyelvtudásod, nem utolsó sorban pedig új ismeretségeket, barátságokat köthetsz. Kérdezz rá, milyen nemzetközi kapcsolatokkal rendelkezik a választott egyetem vagy főiskola, hol vannak partnerintézményei, milyen külföldi ösztöndíjakra, szakmai gyakorlatokra pályázhatsz.

– Milyen a hallgatói élet? A hallgatói élet nemcsak könyvtárazásból, reggeltől estig tartó tanulásból áll. A közösségi élet, órán kívüli tevékenységek, a szakkörök vagy klubok mind hozzájárulnak ahhoz, hogy jól érezd magad az adott intézményben. Érdemes megkérdezned az iskola jelenlegi hallgatóit, milyen közösségek, sportcsapatok, színjátszókörök, klubok vannak, ők hova járnak, mit javasolnak majd kipróbálni.

– Milyen lehetőségeid lesznek szakmai gyakorlatra? Ha fontos számodra, hogy már a diploma megszerzése előtt komoly szakmai gyakorlatra tegyél szert, érdemes rákérdezned arra is, hogy milyen szakmai gyakorlatra lesz lehetőséged a felsőoktatási intézmény kapcsolatai révén.

– Milyen idegennyelvű képzéseket kínál az intézmény? Amennyiben az idegennyelv tanulásnak fontos szerepet szánsz tanulmányaid alatt is, kérdezz rá az idegennyelvű képzések kínálatára, valamint arra is, hogy a nem idegennyelvű szakokon milyen rendszerességgel, milyen nyelveket oktatnak az adott felsőoktatási intézményben.

– Lehet-e kettős diplomát szerezni? Ha kettős diploma megszerzésében gondolkodsz, tehát szeretnél itthon külföldi diplomát is szerezni tanulmányaid alatt, akkor érdemes rákérdezned, hogy ilyen lehetőség elérhető-e a kiválasztott intézményben, és ha igen, milyen feltételekkel.

És ne feledd, a kiállítás és az ott résztvevő intézmények munkatársai és hallgatói csak érted vannak kint, kérdezz bátran!

Az Educatio kiállításon természetesen a Budapesti Gazdasági Főiskola is kint lesz. Keresd a BGF F401-es standját, ismerkedj meg főiskolánkkal, képzéseinkkel, hallgatóinkkal! A standnál forró csokival, teával és sütivel várunk!

Programok a standnál:            

Facebook-gyanús talársapkás fotózás: minden nap 14 és 16 óra között

Kvízkérdések a fenntarthatósági életmódról: minden nap 13 és 15 órakor

Töltsd ki totónkat vagy kérdőívünket, és nyerj BGF-es ajándékokat!

Üdvözlettel,
Külker Online

 

Szakmai, tudományos, közéleti, sport és kulturális ösztöndíjak

Kedves Hallgatók!

A 2013/14-es tanév őszi félévére pályázatot lehet benyújtani a szakmai, tudományos, közéleti, sport és kulturális ösztöndíjakra. A pályázati adatlapok és tájékoztatók a dokumentumok között találhatóak. A pályázatot 1 példányban lezárt A/4-es borítékban a KF. 18-as szobában lehet beadni:

December 9-12-ig 9-16 óra között.

Továbbá CSAK GÉPPEL KITÖLTÖTT pályázati adatlapot áll módunkban elfogadni, a kézzel kitöltött pályázati adatlapok automatikus elutasításra kerülnek. A pályázati adatlapon szereplő utasításokat kérjük betartani (neptunkód rublika megfelelő módon való kitöltése)!

Hiánypótlásra nincs lehetőség. Fenti időpontoktól eltérő időpontokban nem lehet pályázatot beadni! Pályázatot postán, faxon és egyéb módon nem lehet benyújtani!

Üdvözlettel,
DJB

Adózási gyakornok – személyi jövedelemadó területen

 

Kedves Hallgatók!

Csatlakozzatok az „Év adótanácsadó cégének” választott EY-hoz és legyetek részesei egy nemzetközi hálózatnak!*

Gyakornoki lehetőséget kínálunk az alábbi pozícióra 2014. januári kezdéssel:

Adózási gyakornok – személyi jövedelemadó területen

Feladatok:
-Ügyfeleink magyar SZJA és TB bevallásainak elkészítése, ellenőrzése és teljes-körű adminisztrációja.
-Meglévő és beérkező információk és számadatok rendszerezése, elemzése és feldolgozása.
-Kapcsolattartás külföldi EY irodákkal, hatóságokkal és ügyfelekkel.

A jelentkezés feltételei:
-Közgazdasági felsőfokú tanulmányok (osztatlan képzés, BSc. vagy MSc., végzős vagy felsőbbéves hallgatói státusz).
-Magabiztos kommunikáció angolul és németül.
-Érdeklődés az adózás, különösen a személyi jövedelemadó iránt.
-MS Office alkalmazások ismerete.

Amit kínálunk:
-Érdekes szakmai munkát, vezető multinacionális és hazai ügyfeleinknél a személyi jövedelemadó területén.
-Szakmai tréninget személyi jövedelemadó területén.
-Gyakornoki fizetést, juttatásokat.
-Egy dinamikus, fiatalos, nemzetközi csapat együttműködését.

Bővebb információért és jelentkezéshez kattints ide.
www.ey.com/HU
(+361)451-8281
EY Hungary

* Az International Tax Review bírálóbizottsága 2012-ben az EY-t választotta „Az év adótanácsadó cégének Magyarországon”.

Üdvözlettel,

Külker HÖK

Rendszeres szociális ösztöndíj fellebbezés

Tisztelt Hallgatók!

Rendszeres szociális ösztöndíj pályázat fellebbezésére október 24. (csütörtök) 8:00-tól október 28. (hétfő) 23:59-ig van lehetőség Modulo rendszeren keresztül.

Továbbá, felhívjuk a párhuzamos képzésben résztvevő hallgatók figyelmét arra, hogy adjanak le egy igazolást a másik intézménytől, miszerint ott részesülnek-e ösztöndíjban.
Az igazolásokat október 28. (hétfő) 16:00-ig lehet leadni személyesen a KF 18-ban.

Üdvözlettel,
Külker DJB

EY Audit Championship 2013

 

Kedves Hallgatók!

Lehetőségek határok nélkül
EY Audit Championship 2013
Csapatverseny

Két fős csoportok jelentkezését várjuk, akik a komplex elemzési esettanulmány sikeres megoldásával a pénzjutalom mellett szakértői csapatunk tagjaivá is válhatnak.

I. díj: 400.000 Ft*
II. díj: 250.000 Ft*
III. díj: 150.000 Ft*

* A díjak csapatonként, nettó összegben értendőek.

Csapatod jelentkezéséhez kattints ide.

A pályázatok leadásának határideje: 2013. november 13., 12 óra!

Várjuk jelentkezéseteket! Sok szerencsét kívánunk az EY Championship 2013 szervezői nevében!

Kérdéseitekkel kapcsolatban forduljatok Balogh Natáliához: (06-1) 451 8281, champion@hu.ey.com

Üdvözlettel,

Külker HÖK