Sport
2014. 04. 14. - Palika

Mozdulj Külker! KSF Fitt-nap

A Külker Sport Fun és a BGF-KKK által szervezett Fitt-napon idén második alkalommal vezethetjük le feleslegessé vált energiáinkat. Mákony, ZH-hét és Külker hétfők: sokunk rendszertelennek és egészségtelennek érezheti a hétköznapjait, de a KSF stábjának köszönhetően mozgalmasabbá és színesebbé tehetjük őket. Mozdulj Külker, ideje felállni az iskolapadból és a számítógépek elől!!!

Cikkemet indíthatnám elcsépelt közhelyekkel, mint például „napi fél óra sportolás elengedhetetlen egy egészséges emberi szervezet működéséhez”, vagy „az aktív sportolás a stresszkezelés legjobb módszere”, de sajnos ezek a kijelentések már egyre kevésbé motiválják a sportolni vágyó hallgatókat. Mindannyiunk életében egy bizonyos szinten jelen van/volt a sport, gondolva itt az általános iskolai kötelező testnevelés órákra, vagy a barátokkal való focizásra, kerékpározásra. Ám magunk mögött hagyva a tinédzser éveket, hajlamosak vagyunk felhagyni a (viszonylag) rendszeres mozgással, aktív sportolással és az irodában/autóban/tévé előtt ülve töltjük a nap nagy részét. De most, az esemény két napján visszatérhetünk a sportolás éterébe, mivel a KSF jóvoltából széles programrepertoárból válogathatunk. Én biztos vagyok abban, hogy sokunk új sportokkal, módszerekkel fog megismerkedni, továbbá ha a fentebb említett közhelyek nem motiváltak, akkor megtapasztalhatjuk, hogy ez nem csak az egészségről, hanem a diliről, szórakozásról is szól.

tajfutas

A rendezvény első napján 13.00-tól részt vehetünk a Nike, a FanInfo és a Harmony Power Plate szponzorálásával megrendezett tájékozódó futáson az iskola körül. Felsőbb éves hallgatóinknak már ismerős lehet ez az esemény, mivel a tavalyi Mákonyon már kipróbálhatták magukat tájfutásban. Természetesén mindezt értékes nyereményekért: ne aggódjunk, a jutalmazás idén sem marad el. A keddi napon kipróbálhatjuk magunkat a Keeper fitness és a GrandUP edzésein, ezek helyszínéül a tornaterem szolgál majd. A Keeper fitness egy, a Magyar Labdarúgó Szövetség által jóváhagyott tréning forma, amellyel betekinthetünk a profi futballisták hatékony edzésmódszereibe. A GrandUP edzés pedig a Zumba alapötletét gondolta újra és egy új, mai trendeket követő sportot dolgozott ki: a modern tánc mozgáskultúráját vegyíti erősítő gyakorlatokkal. A valós mozgás után a virtuális sportban mérettethetjük meg magunkat, ugyanis új generációs (Play Station 4) konzolokon próbálhatjuk ki a kultikus FIFA 14 játékszoftvert. Nem is akármilyen körülmények között, hisz a Sportklub televízió ikonikus futballkommentátora, Horti Gábor közvetítésében izgulhatjuk végig a mérkőzéseket. Varázsoljuk a K épületet egy stadionná és szurkoljunk együtt a versenyző fiataloknak!

A szerdai második napot a küzdősportok királykategóriájával, egy boksz edzéssel nyitja a KSF csapata. 11:30-tól pedig Németh Dorottya fitness világbajnok tart előadást az egészséges életmódról. Érdemes benézni, mivel új és egyszerű praktikákat tudhattok meg, amik segítségével aktívabb és egészségesebb lehet a test és a szellem. A focirajongóknak ismerős lehet Kassai Viktor neve, ő az, aki Európa legnagyobb klubcsapatainak rangadóin bíráskodhatott. Előadásán várja a kérdéseiteket a magyar fociról, a bírói háttérmunkákról és minden egyéb érdekességekről, amiket a tévéképernyőn keresztül soha nem tudnánk meg.

Németh Dorottya

Extra ráadás, hogy a programon résztvevők +5 tesiponttal lesznek gazdagabbak. Remélem, hogy már ez kellő motivációt és átszellemültséget ad majd a sportoláshoz és mozgáshoz. Tréner gatyát, atléta trikót fel, mozdulj Külker, ott találkozunk!!!

További cikkek
Top