BGE
2017. 12. 13. - Bonnyai Kitti

Mit vegyek fel? – avagy 2018-as divat dióhéjban

Minden divatrajongó azon pörög, hogy felfedezze a következő őrületet, és az elsők között villoghasson a legfrissebb trendeket viselve. Az év vége sokaknak a bevásárlásról szól, és nem csak azért, mert nyakunkon a karácsony, hanem mert jönnek az év végi akciók és leárazások, ahol ha egy kicsit is tájékozott és szemfüles vagy, akkor kedvező árakon szerezheted be a 2018-as év legújabb trendjeit. Olvass tovább és inspirálódj!

Az évek során számtalan trenddel találkozhattunk már, így mindig van egy-egy olyan, amit felkap a szakma, és hosszú ideig adagolja nekünk, nem is kis mennyiségben. Nézzük mit tartogat a divatszakma az újévre!

Színkavalkád

Ha egy kicsit is követed a divatot, akkor hallhattad már a Pantone Színintézet nevét. Az itt dolgozó szakértők minden év végén összeülnek, és hosszas megbeszélések után megválasztják a soron következő év színeit. A pasztell árnyalatok között 2018-ban a halvány lila, azaz a levendula szín fog hódítani, így ezzel a millennial pink, közismertebb nevén rózsaszín rövid, ám dicsőséges pályafutása véget ért. A legnagyobb divatházaknál egyértelműen hódít a sárga, minden téren. Jövőre szinte alapdarabnak számítanak majd a narancs – vagy citromsárga rucik és kiegészítők. A vagány és harsány színek mellett azonban visszatérnek a nude árnyalatok is, amelyek egy visszafogottabb, illetve sikkesebb stílust képviselnek majd.

Ragyogó szövetek

A glitter-flitter úgy látszik soha nem megy ki a divatból. Ha eddig is imádtad ezt a fajta csillogást, akkor ez egy jó hír számodra, ugyanis jövőre a korábban csak estére szánt ruhadarabokat fényes nappal is bátran hordhatjuk majd! Univerzálisan fognak működni ezek a darabok, éjjel-nappal egyaránt megállják majd a helyüket, így meg is van az indok, miért szerezz be egy újabb flitteres ruhát a karácsonyi vagy szilveszteri partyra. A kockás kabátok és zakók már idén szeptember óta a bevásárlólisták élén szerepelnek, ez a trend azonban csak erősödni fog 2018-ra. Ez főként azoknak jó hír, akik szeretik egy kicsit megbolondítani a hétköznapi szetteket egy kis eleganciával. Az igazán bevállalósaknak pedig érkezik a plasztik anyag, amely esőkabátban rém praktikus, cipőben már nem feltétlenül, viszont ha sosem találtad a bőrszínedhez megfelelő nude árnyalatot, így  egy átlátszóval biztosan nem lőhetsz mellé.

Hangsúly az egyediségen

A divattervezők már idén is a praktikus, valamint kényelmes stílusú darabokat részesítették előnyben, így ez jövőre sem lesz másképp. Nem is csoda, hiszen az életünk egyre inkább felgyorsul, és már nem meglepő, ha a kosztümöt is sportcipővel kombináljuk, és hála a világ divattervezőinek, ez az összeállítás már nem csak kényelmes, ráadásul jól is néz ki. A divatszakmában legfontosabb az egyediség, ezt próbálja elérni és képviselni minden nagyobb és nevesebb divatház is. 2018-ban a kényelmes, fényes, illetve színes kiegészítőkön, lábbeliken lesz a hangsúly, jönnek az izgalmasabbnál izgalmasabb minták és maradnak az idén már megszokott fémhatású divattermékek is. Újra elő lehet venni a pár évvel ezelőtt igen trendi oversize ékszereket, hiszen megint a Holdról is jól látható bizsuké lesz a főszerep.

Budapest Fashion Week

A divat világában mind a tervezők, mind a modellek életében az egyik legizgalmasabb időszak a Fashion Week, ahol a legnagyobb divatházak bemutatják az adott szezonban aktuális ruhakölteményeiket. Mindenki kíváncsi ezen darabok fazonjára, színére valamint anyagára, hiszen ezek jelentik majd a mindenki számára elérhető divat alapanyagát. A világ divatvárosaiban megrendezett események elérték hazánkat is, Magyarország egyik legnagyobb divateseményét Budapesten tartják meg minden évben. Ez a nagyszabású rendezvény a  Budapest Fashion Week elnevezést viseli.

A Budapest Fashion Week egyszerre elegáns, újító és tradicionális, egyszóval benne van mindaz, amit az adott időszak kultúrája diktál. A világ divatot meghatározó nagyvárosaiban megrendezett „Fashion Week”-ek sorában a budapesti a magyar divattervezők seregszemléje, ahol a már ismert nevek mellett feltörekvő tehetségek is megjelennek, és együtt mutatják be mindazt, ami a magyar divatkultúrát jellemzi. A háromnapos esemény minden napján öt különböző divattervező kollekcióját láthatja a közönség.

A Budapest Fashion Week több mint 10 éves fennállása alatt irányt mutatott, lehetőséget teremtett, hiszen számos olyan tervező indult el a kifutóiról, akik később a London Fashion Week, vagy akár a Dubai Fashion Week közönsége előtt is bemutathatták kollekcióikat, illetve mára jól csengő nevekké váltak a hazai divatszakmában. Ezzel párhuzamosan egyre több külföldi tervező jelentkezik az eseményre, rendszeresen érkeznek Olaszországból, Londonból, Kanadából, sőt Párizsból is mutattak már be tervezői kollekciókat a BFW kifutóin.

Kísérletezz bátran az új trendekkel, ruhadarabokkal és kiegészítőkkel! Valamint ne feledd, a lényeg, hogy jól érezd magad a bőrödben!

További cikkek
Top