Szubjektív
2018. 11. 26. - Fruzsina Gonda

Milyen az ideális munkahely?

 

Diákként a legtöbben hamar elgondolkozunk azon, hogy a mindennapjaink finanszírozására nem ártana egy munka, de mégis milyen szempontokat kell figyelembe venni már az álláskeresés folyamán? Honnan tudom, hogy ezt szeretném csinálni hosszú éveken át? Fontosabb a magas fizetés, mint az, hogy azzal foglalkozzak amit szeretek? Cikkünkben többek között ezekre a kérdésekre keressük a választ a munka világában.

Nagyon nehéz bármit is idealizálni azért, mert emberek vagyunk, és mindenkinek eltérőek az igényei, a képességei és a tudása. Egy biztos, a fizetés kiemelten fontos életünkben, de ez nem minden, más szempontokat is figyelembe kell venni. Amikor munkát keres az ember, akkor az a legfontosabb, hogy az álláshirdetések között megtalálja, vagy kiszűrje azokat, amik igazán érdeklik őt, így, ha a marketing terület érdekel, akkor nem a pénzügyi pozíciók között kell keresgélni.  A legjobb az, ha már a keresés előtt eldöntjük, hogy mennyire vagyunk terhelhetőek és mennyi időt tudtunk szánni az adott munka elvégzésére, ha csak 30 órányi időnk van egy héten, akkor ne a teljes munkaidős hirdetések között böngésszünk. Ha nem érzi magát irodai figurának, akkor utána kell kérdezni, hogy a munkáltató támogatja-e a home office-olást, azaz az otthonról való munkavégzést. Szerencsére számos cég van, amelyik heti 1-2, vagy akár mind az 5 napot megengedi, hogy otthon töltsd és nyugalomba dolgozz a saját tempódban. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy rossz egy irodaházban dolgozni, 10-20 emberrel egy légtérben, de vannak emberek, akiket zavar a folyamatos nyüzsgés. Abban az esetben viszont, ha valaki elakad egy feladat közben, könnyedén segítséget kaphat egy közeli kollégájától.

Amikor belevágsz egy új munkába egy számodra többé-kevésbé ismeretlen területen, akkor már a betanítás fázisa alatt tudni fogod, hogy ezzel szeretnél-e foglalkozni hosszú távon. De ez nem is csak attól függ, hogy mennyire szereted azt csinálni, amit kell, hanem attól is, hogy például milyen emberek vesznek körül, vagy milyen a környezet, ahol dolgozol. Nagyon is számít, hogy milyen kapcsolatot építesz ki a többiekkel, hiszen lehet, hogy már csak azért is várod a reggel 8 vagy 9 órás kezdést, hogy találkozz velük és megigyátok a közös reggeli kávét, elszívjatok egy szál cigit, vagy menjetek együtt ebédelni. A legtöbb irodát próbálják komfortossá tenni edzőteremmel, zen és csendes szobákkal, növényekkel és játékokkal közös terekben. Természetesen ez cégenként változik hogy hogyan kedveskednek a munkavállalóknak, és hogyan próbálják stresszmentesíteni őket. Egy idő után rájön az ember, hogy szinte ezek is annyira számítanak, mint a kiemelkedően magas fizetés, hiszen kinek lenne kedve egy ingerszegény környezetben eltölteni 8-9-10 órát naponta unalmas emberek között? Egy pályakezdőnek biztos nem, mert ők, azaz mi, még a kihívásokat keressük, hogy a képességeinket és tudásunkat versenyképessé tehessük a munkaerőpiacon minél hamarabb. Mindezek mellett, mi még szeretnénk használni a kreativitásunkat, merünk nagyot gondolni és legtöbbünk nem fél megmutatni az innovatív ötleteit és elképzeléseit a felettesének. És többek között pont ezért keres számtalan cég diák munkaerőt, más néven gyakornokot. Ebben a helyzetben még könnyebben megteheti az ember, hogy váltogat a munkák között, több pozícióban is kipróbálja magát, hogy megtudja, mi is számára az ideális, milyen területen érzi magát a legjobban otthon, mit szeretne akár 10-20 év múlva is örömmel csinálni.

Viszont, hiába szeret az ember csinálni valamit, ha a felettesei nem elégedettek a munkájával, éppen ezért nem árt, ha az ember még az elején jelzi, hogy folyamatos visszajelzést szeretne kapni a munkájával kapcsolatban, avagy tudni szeretné, hogy mennyire elégedettek vagy sem a teljesítményével. Az se baj, ha negatívat mondanak rólad, mert legalább tiszta képet kapsz arról, hogy min kell csiszolnod még, mik a hiányosságaid és mi az, amit még pluszba be kell vállalnod a maradás érdekében. Ilyen értékelések változó gyakorisággal vannak a cégeknél, de legrosszabb esetben félévente sort kerítenek rá mindenhol. Egy ideális munkahelyen éreztetik, hogy fontos része vagy a gépezetnek, és szükségük van rád mindenféleképpen. Fontos, hogy annyi felelősséget vállaljunk egy munkában amennyit elbírunk, nem szabad már húsz évesen, esetlegesen egyetem mellett, túl sok stresszt vállalnunk, mert hosszú távon árthat az ember egészségének.

Cikkünkkel reméljük, hogy megkönnyítettük az esetleges munkakeresésedet, vagy segítettünk átértékelni a jelenlegi munkádat.

További cikkek
Top