Diákszervi
2017. 09. 24. - Márk Lukács

Miért jó Online-osnak lenni?

 

Ahogy ezt előző cikkünkben olvashattátok, a diákszervek rendkívül meg tudják szépíteni az egyetemem falai között töltött időt. Az ember úgy érezheti, hogy tényleg tartozik valahova, ami a mai rohanó világban eléggé ritka és fontos.  Az E. I. 27-ben 2000 óta megállás nélkül zajlik az élet, tagjaink minden nap a többi hallgatóért dolgoznak. A tagfelvételünk közeledtével ideje beszélni róla, hogy miért érdemes jelentkezni hozzánk, és miért jó a Külker Online-hoz tartozni.

Pár szó Rólunk
Ugyanolyan hallgatók vagyunk, mint Ti, azzal az egy kivétellel, hogy szabadidőnk egy részét a különböző feladatköreinknek szenteljük. Ezek a feladatkörök a következők: cikkíró, lektor, grafikus, fotós, videós, szponzoros, infoboxos & ügyszerkes. Feladatunk és célunk a hallgatók informálása minden Külkeres történésről és felhívásról, valamint a szórakoztatás cikkek, videók formájában. Hétköznapjainkban a munka mellett egy nagy családként működünk, akiknek az E.I.27 szolgál otthonként. Most pedig ténylegesen nézzük, miért érdemes hozzánk tartozni!

Közösségi élet
Elcsépeltnek hangzik, de ez az egyik legfontosabb pont véleményem szerint. A hallgatók nagy része felkel, bemegy az óráira majd hazamegy, ami egy idő után elég egyhangúvá és unalmassá válik. A Külker Online ezt az egyhangúságot oldja fel azzal, hogy az ember egy összetartó közösségen belül barátokra lelhet a nagy jövés-menés közben. Mindig találhatsz valakit, aki ki tud segíteni egy jegyzettel, pár hasznos tanáccsal bármelyik vizsgáról, vagy csak iszik veled egy sört.

Kapcsolati tőke
Online-osként sok emberrel kapcsolatba kerülhetsz így vagy úgy. Megismerkedsz régebbi tagokkal, esetleg interjúkat készítesz cégvezetőkkel, partiszervezőkkel vagy promóterekkel. Nem is gondolnád, hogy ezek az ismeretségek később a való életben mennyit fognak érni, hiszen ezek az emberek azon a területen dolgoznak, vagy fognak dolgozni, ahol te is. Elleshetsz trükköket, illetve tanulhatsz olyan dolgokat, amiket az iskolapadban nem tanítanak. Amit még muszáj megemlíteni, az az, hogy tagként felelősséggel tartozol a feladataidért, amik rád vannak bízva. Lehet, hogy most még eszedbe sem jut az ilyesmi, de később az egyetemről kikerülve megannyi hallgatónak okoz nehézséget a határidők szigorú betartása és a megfelelési kényszer. Tehát Online-osként ebből a szempontból is előnnyel indulsz.

Programok
Bár szorosan összefügg a közösségi élettel, úgy éreztem, fontos egy külön pontot szánni ennek a résznek is. Diákszervünk tagjaként rengeteg programon részt vehetsz a szakmai előadásoktól a kocsmatúrákig. Mindent nem szeretnék felsorolni, ám párat kiemelnék azok közül, amiket egy Online-os átél. Az évet az új tagok felvétele után egy bevonóval kezdjük, ahol a jó hangulat, a jó társaság és az új élmények szerzése garantált. A különböző csapatépítő programok és események mindenki számára biztosítanak elég lehetőséget a szórakozásra.
Nemcsak részt veszünk a programokon, hanem szervezzük is őket. Erre a legjobb példa a minden évben megrendezésre kerülő Lufieső, ahol rengeteg ajándékot osztunk ki.

Ha úgy érzed, hogy valamelyik szekció megmozgatta a fantáziádat és többet szeretnél tudni, nyugodtan fordulj bármelyik Online-oshoz, vagy látogass be irodánkba az E épület zsibongójában. Illetve várunk szeretettel a tagfelvételeinken OKTÓBER 8-án és 10-én a KLUBTEREMBEN 10:00-16:00-ig, valamint az ismerkedős estünkön, azaz a „RAPID RANDIN” 10-én!

 

További cikkek
Top