BGF
2013. 07. 26. - Schwarczi

“Miért jó külkeresnek lenni?”


Kedves újdonsült külkeres “gólyahad”!

Ha minden igaz többségetek élete leghosszabb és remélhetőleg egyik legszebb nyarát éli épp, frissen értesülten továbbtanulását illetően. Sok kérdés és kétely merül fel ilyenkor az emberben, a környezetváltás pedig sosem egyszerű. Stresszoldó jelleggel a következő pár sorban röviden olvashattok arról, mik azok amikért igazán jó külkeresnek lenni.

Gólyatábor

Főiskolás éveitek ékköve, a tábor, amire talán nem is emlékeztek majd, és mégis, így marad örök emlék. Gólyavonat, ismerkedés, 3 nap vegytiszta veretés és szabadság. Nehéz szavakba önteni, milyen megélni, talán leginkább a mozgóképes összefoglalók járnak a legközelebb az élmény átadásához. Ne felejtsetek el időben jelentkezni!

Mátyásföld

Bizonyos szempontból hátránynak hathat, hogy a campus Budapest – mondhatni- külvárosában található. Azok számára, akik nem közvetlen közelében laknak majd a belvárosi távolságokhoz képest némileg többet kell utazni. Ez a gondolat sokakat nyomaszt, köztük eme cikk íróját is annak idején. Ezt a kellemetlenséget azonban kompenzálja a nyugodt, zöld környezet. Egy-egy hallgatói kocsmatúra töri csak meg a “Lila akác köz” csendjét. Az Örs vezér tere forgalmas csomópontjától választhatunk a HÉV és a buszok között, a rutinosabbak pedig egy idő után azzal is kalkulálhatnak, melyik épületbe vezet útjuk – ezzel is időt nyerve.

Diákszervek

A diákszervek alapvetően a hallgatókért vannak. Nekik szerveznek programokat, kocsmatúrát, előadásokat; szerkesztenek honlapot, újságot; biztosítanak külföldi lehetőségeket; képviselik érdekeiket és így tovább. Mindemellett része lehetsz egy pezsgő közösség mindennapjainak. Bulik, táborok, rotyogó bogrács, félpuha focilabdák, ”csibészség”, konfetti. Az idősebb társak révén tanácsok, “tippek-trükkök-taktikák” a fősulis mindennapokhoz. Olyan hasznos, a későbbi munkavállalás tekintetében is releváns tapasztalatokat szerezhettek, mellyel előnyre tehettek szert versenytársaitokkal szemben. Jelentkezés erősen ajánlott.

Gólyabál

Gólyának lenni kiváltságos érzés, hiszen az egész félév Rólatok szól. Ennek a magasztos állapotnak a jelképes lezárása a gólyabál. Itt ki kell öltözni, de gyakran ki is vetkőzik magából az egyszeri elsős… Öltöny, estélyi, bálkirály- és bálkirálynő választás és patent bálhangulat jellemzi az eseményt.

011_2012golyaballanna

Tavaszi hadjárat VOL. 1., avagy MÁKONY !!!!!444!!!

 Mátyásföldi Kollégiumi Napok. 3 szó egymás mellett, mely számotokra egyelőre üresen tátong. Áprilisban azonban minden értelmet nyer. Képzeld el, hogy a gyakorlatodtól zúgó fejjel haladsz ki a kapun és egy impresszív, élettel teli sörsátorba botlasz. Legendás vetélkedők, a hírhedt A-túra, szép lányok és “rájengoszlingok” mosolyognak Rád. Nagyon nincs is hova bonyolítani egy fesztivál leírását, aminek a legutóbbi szlogenje a “Vizsgaidőszak a májnak!” volt.

Tavaszi hadjárat VOL. 2., avagy KÜLKER FŐISKOLAI NAPOK

A Mákony után nem sok idő van a regenerálódásra, érkeznek is a Külker Főiskolai Napok. A sörsátor ezúttal az E épület előtt ver tanyát, napközi programok, előadások, vetélkedők este pedig bulik tarkítják a pár napos szeánszt. Másnapos szájíz, dehidratáltság, esetleg egy gázosan kiszívott nyak és egy dacos mosoly: megérte!

A fent olvasható sorok főleg az itteni lét előnyeiről szóltak. Természetesen a rengeteg buli, külkereseknek szóló esemény, flashmob mellett tanulmányaitokra is nagy hangsúlyt kell fektetnetek. Lesznek húzós, áttanult éjszakák, embert próbáló vizsgák, kreditszámolgatások. Számotokra ideális görbét kell találnotok a szociális élet-tanulás tengelyek között. A feladat nem egyszerű, de talán ettől is szép ez.

További cikkek
Top