BGE
2020. 06. 23. - Hegyi Péter

Mi lesz az idei fesztiválszezonnal?

Bizonyára legtöbben tudjátok, hogy az idei nyár fesztiváljai közül a legtöbb a koronavírus-járvány miatt elmarad. Köztük a legnagyobb hazai – Sziget, Volt, Balaton Sound – és népszerű nemzetközi – Rolling Loud, WOO HAH!, Pinkpop – rendezvények is. Szerencsére számos fesztivált eredetileg is az augusztus 15-i határidő után terveztek megtartani, emellett több neves eseményt szerveznek át nyár végére, a korábbi időpont helyett. Mai cikkünkben megnézzük, milyen fesztiválokon bulizhatunk nyár végén és kora ősszel!

Először lássuk azokat a rendezvényeket, melyeket nem kellett új időpontra áthelyezni.

Strand Fesztivál

A Sziget-csoport fesztiváljai közül kettő kerülhet megrendezésre, ezek közül az egyik a Strand Fesztivál. A rendezvény hagyományosan augusztus második felében, Zamárdiban kerül megrendezésre. Az eseményen az elmúlt évek során egyre többen vesznek részt, ami nem is csoda, hiszen a Strand remek helyen, neves fellépőkkel, barátságos légkörrel biztosítja számunkra a minőségi szórakozást. Az idei, fesztiválokban szűkölködő nyáron minden eddiginél nagyobb érdeklődés övezheti a rendezvényt, melyet az eredeti időpontban (augusztus 18-22.) szeretnének megtartani, ráadásul a korábban meghirdetett fellépőkkel, melyek közt olyan ismert nemzetközi zenészeket, zenekarokat találunk, mint például Ellie Goulding, Timmy Trumpet vagy a Milky Chance.

B my Lake

A Strand Fesztivál „párja”, a Sziget-csoport másik olyan fesztiválja, mely nem került eltörlésre, a B my Lake. A fent említett rendezvénnyel azonos helyen és időben kerülhet megrendezésre a hazai elektronikus zene-rajongók egyik kedvenc nyári eseménye. A jegyek minden eddiginél gyorsabb tempóban fogynak, érdemes minél előbb lecsapni rájuk, hogy Te is ott lehess Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválján.

Szegedi Ifjúsági Napok

Az eredetileg is augusztus végére meghirdetett fesztiválok között még egy nagyobb név akad, ez pedig a SZIN. A dél-alföldi régió legnagyobb nyári eseményét idén augusztus 26-29-ig szeretnék megtartani. Ahogy megszokhattuk, a jól ismert hazai nevek mellett néhány izgalmas nemzetközi fellépő is szerepel, például Jason Derulo, John Newman és a Rudimental. Hozzá kell tennünk, hogy a programok napi bontása sajnos még nem áll rendelkezésre, így akit kimondottan csak egy előadó érdekel, annak még várnia kell a jegyvásárlással.

Most pedig következzenek azok a rendezvények, melyeket egy korábbi időpontról helyeztek át augusztus 15. utánra. Ezek (többségének) programjáról, fellépőiről persze egyelőre kevesebbet tudunk, az viszont már kiderült, hogy a szervezők többsége az augusztus 26-tól kezdődő hétvégét nézte ki magának.

EFOTT

A legnagyobb egyetemista fesztivál (úgy tűnik) idén sem marad el, augusztus 26-30. között bulizhatunk majd a Velencei-tó partján. Külön örömhír, hogy az eddig bejelentett legnagyobb név, Flo Rida már elfogadta a meghívást a módosított időpontra, így ott lehet a fellépők között. Jegyek már kaphatók a rendezvény hivatalos oldalán, a korábban vásárolt jegyek az új időpontra érvényesek vagy visszaválthatók.

Fishing on Orfű

A júniusi időpont helyett augusztus 26-29-re került át a hangulatos orfűi fesztivál. A Fishing honlapján napi bontásban elérhető a frissített zenei program, szerencsére minimális változtatásokkal sikerült átszervezniük az eredeti felhozatalt nyár végére. A korábban vásárolt jegyekről június 15-ig lehet nyilatkozni (felhasználhatók augusztusban vagy visszaválthatók), a jegyértékesítés július 15-től indul újra.

Kolorádó Fesztivál

A Kolorádó időpontját már másodszor kellett eltolni (először pont a 15-i határidő előtti napokra tették át), de úgy néz ki idén is megrendezik a fesztivált a budai hegyekben, az adyligeti Sztrilich Pál Cserkészpark körüli erdőben. Az esemény új dátuma szintén augusztus 26-29. A feltörekvő hazai és érdekes külföldi előadókat felvonultató rendezvény évről évre nagyobb népszerűségnek örvend, idén már ötödik születésnapját ünnepelheti. Harmadik körös jegyek még kaphatók, a korábban vásároltak pedig idén vagy akár jövőre is felhasználhatók.

FEZEN

Fehérvár legnagyobb zenei rendezvénye idén megszokott formájában elmarad, azonban szeptember 11-13. között egy „FEZEN Klasszik” névre keresztelt pótfesztivált tartanak, melyen (ahogy anno 1997-ben is) csak hazai előadók vesznek majd részt. Akik már korábban bérletet váltottak, három opció közül választhatnak: visszaválthatják, felhasználhatják a jövő nyári fesztiválon vagy részt vehetnek vele az őszi FEZEN Klasszik-on. Ezutóbbira a jegyek olcsóbbak, mint az eredeti rendezvényre, ezért akik korábban vásárolt bérlettel vesznek részt az őszi meglepetés-fesztiválon, a különbözetet a benti büfékben levásárolhatják.

Ezek tehát a legnagyobb fesztiválok, melyek idén nyáron megrendezésre kerülhetnek. Ennek feltétele, hogy a korábban kihirdetett korlátozások határidejét ne tolják még távolabb. Amennyiben marad a jelenlegi dátum, augusztusban jónéhány zenei rendezvény közül válogathatunk, bár sajnos közülük négy ugyanarra az időpontra esik.

További cikkek
Top