Suli
2013. 12. 30. - Bianka

Mentorközpont – Érted,Veled!

2012. szeptemberi újjáalapulása óta sok infó kering a Mentorközpontról, azonban kevesen tudják csak, mi is valójában. Úgy éreztük, legfőbb ideje, hogy leszámoljunk a kétségekkel, így tollat ragadtunk és összeszedtük Nektek a leghasznosabb ismereteket iskolánk legcsaládiasabb diákszervéről!

A „Külker Mentor Központ” eredeti formájában 2010-ben jött létre egy pályázat útján, azonban sikere nem volt hosszú életű: 2012 szeptemberére taglétszáma nullára apadt. A sors azonban kegyes volt a diákszervvel, mert két, akkor másodéves hallgató (a Mentorközpont jelenlegi két koordinátora) felfigyelt a szervezetre és felkereste tanári felelősét. Ekkor a szervezet számára új időszámítás kezdődött: teljesen újjáalapult és lassan, de biztosan elindult az ismerté és elismertté válás rögös útján.

logo

A diákszervezet tevékenysége alapvetően felöleli a segítségnyújtás minden területét: fontos és hiteles információkat közvetít, kortárs segítségnyújtást biztosít személyes (fogadóóra D.F.6-ban), illetve internetes (e-mail, facebook) megkeresések esetén. Segíti a gólyákat, illetve a fogyatékossággal élő hallgatókat, tanulási és életvezetési tanácsokat ad, illetve ha szükséges, a mentorok kompetens szakemberekhez irányítják a hallgatókat (Karrier Iroda, mentálhigiénés tanácsadás, Disz Pont, TOH, stb.) Ha felkeresed a szervezetet, garantált, hogy nem válsz a bürokratikus világ áldozatává: itt nem csak egy Neptun kód vagy!

20130307_133554

Egyéni segítségnyújtáson kívül, azonban más is szerepel a repertoárban: Cooltúra a vidékről érkező gólyáknak, hogy megismerkedhessenek a várossal és egymással, Szakirány tájékoztató az NG-s és KM-es másodéves hallgatók számára, akik szakirány választás előtt állnak, valamint év elejétől működik a Korrep-kör adatbázis is a mentorok keze alatt, mely a korrepetitorok és a korrepetálást keresők egymásra találását segíti elő.

1461946_666759456697699_1636445166_n

A Mentorközpont tevékenysége tehát meglehetősen sokrétű, a fenti felsorolás a teljesség igénye nélkül készült. Erre a sok feladatra a 2013-’14-es tanév első félévében 9 mentor állt rendelkezésre, ebből egy szakmai gyakorlat mellett, valamint kettő társult tag. A második félévre a létszám sajnos csökken, mivel négyen Erasmus-on lesznek. A szervezet legfőbb célja tehát erre a félévre a szokásos segítségnyújtáson felül a taglétszám bővítése lesz.

Ha maradtak megválaszolatlan kérdéseid, vagy kétségeid, ajánljuk figyelmedbe a Kanyar XXVIII. évfolyam 3. számában megjelent cikkét „Mentorközpont; Tények & tévhitek” címmel, valamint a szervezet internetes felületein található leírásokat!

mentorkp1

A Mentorközpont csapata bízik benne, hogy ez a cikk meghozza majd a kedvet sokak számára, hogy jelentkezzenek mentornak és új tagokkal bővüljön majd a kis család.

Félév elején ütős tagfelvételi kampányhéttel indít majd a szervezet, készüljetek!

Dóri és Bori,

Mentorközpont koordinátorok

További cikkek
Top