BGF
2015. 10. 25. - Deni

Megújuló rendszer a felsőoktatásban, avagy mi is az a duális képzés?


Németországban évek óta jól működő rendszerként funkcionál a duális képzés. Iskolánkban idén indult el ez az új program nemzetközi gazdálkodás szakon. A duális képzés fogalma ma még talán sokunkban kétséget von maga után, hogy vajon mit is jelent pontosan. Azt persze gondoljuk, hogy valamiféle kettős dologról van szó, de ennél tovább már talán nem tudnánk jutni. 

Mi is az a duális képzés?

A diákok elméleti képzését az oktatási intézmények végzik, amit aztán a cégeknél gyakorlati tapasztalatokba vihetnek át, vagyis a főiskolások a szemesztereik egy részét (főként a vizsgaidőszakokban és nyáron) az intézménnyel együttműködő cégnél töltik – ez a duális képzés lényege. A képzés előnye, hogy a tanulók még azelőtt rengeteg szakmai tapasztalatot gyűjtenek, hogy megszereznék diplomájukat, ráadásul lehetőségük van arra, hogy az adott cégnél, amelynél a képzést végzik, ott később akár végelegesen el is helyezkedjenek.

Emellett természetesen a cégek is előnyre tehetnek szert azzal, hogy részt vesznek ebben a programban, mivel „élesben” is bevethetik a diákokat, és maguk „nevelhetik” ki a megfelelő szakember-utánpótlást. Ez fontos, ugyanis a cégvezetők már évek óta rossz szemmel nézik, hogy sok iskolából nem megfelelő tudású pályakezdők kerülnek ki.

Máshol is működik ilyen rendszer?

Duális szakképzési rendszer már több éve működik Magyarországon szak- és szakközépiskolákban, de ennek őshazája Németország, ahol a képzés 2-3,5 évig tart, ami idő alatt a diákok a cégeknél heti három-négy napot töltenek. Muszáj volt javítani a helyzeten, hogy a diákok ne hagyják abba az iskolát és menjenek el inkább dolgozni mindenféle szakmai végzettség nélkül. A rendszer célja, hogy a tanulást és a gyakorlatot párhuzamosan tudják végezni, és ezáltal jobb munkaerőpiac alakuljon ki. Számtalan felmérés bizonyítja a struktúra jól működését.

Hazánkban is hasonló célok miatt alakult ki ez a jól bevált módszer. Ám, ami Németországban egy jól működő rendszer, addig ez Magyarországon még nagyon kezdetleges dolog, még több év szükséges, hogy teljesen kiforrjon. Sokan ugyan még nem ismerik vagy kételkednek a dolog összeegyeztethetőségében, statisztikailag alátámasztott, hogy aki duális képzésben vesz részt, könnyebben tud később elhelyezkedni, illetve jobban fizető munkáknál is előnyre tehet szert versenytársaival szemben.

Miért érdemes a duális képzést választani?

Először is ki ne akarna már 19-20 évesen egy nagy multivállalatnál dolgozni? Főleg ha 3,5 éven keresztül állandó állást biztosít, és ezen felül az önéletrajzban is szépen mutat. Ha a képzést a vártnak megfelelően teljesíted, akkor akár a későbbiekben munkavállalóként is alkalmazhatnak a cégnél. Ha pedig külföldön szeretnéd folytatni gyakorlati tapasztalataid megszerzését, akkor kiváló referenciaként fog szolgálni.

Egy új, motiváló közösség tagja lehetsz. A képzés ideje alatt különféle üzleti feladatokat végezhetsz el, és értékes szakmai ismeretek is szerezhetsz. Nem kell aggódnod az anyagiak miatt, hisz megfelelő és állandó anyagi támogatást kapsz. Nyelvtudásodat folyamatosan fejlesztheted, és egy nemzetközi üzleti környezetben dolgozhatsz. Mire lediplomázol több üzleti kapcsolatod lesz, mint legtöbb évfolyamtársadnak. Megtanulhatod a csapatmunkában való munkavégzést, és annak felelősségét. Számos projekfeladatot kell elkészíteni, ami segít magabiztosságot szerezni, hogy majd egy nagyobb közönségnek tartott előadást is könnyedén levezényelhess. Hatékonyabb és könnyebb tanulást biztosít, mivel az elméleti anyagot a vállalatnál azonnal gyakorlatba viheted át, és valós üzleti helyzetekben alkalmazhatod is.

Ezt jó, ha tudod…

Természetesen vannak elvárások is, nem esik minden magától az ölünkbe, kitartónak és lelkiismeretesnek kell lennie az embernek, ha ezen az úton egyszer elindul. Nem szabad feladni az első kudarc után, menni kell tovább előre. A 2×13 tanítási hét alatt folyamatosan kell felkészülni, és a vizsgákat sikeresen teljesíteni kell. Évi 22 hét során kötelesek vagyunk dolgozni, ami felelősséget és fegyelmezettséget igényel. Egy év alatt összesen 4 hét szabadság van, ami vállalat függő, hogy hogyan kérhető.

Fontos a kreativitás, az önállóság és a kezdeményezőképesség. Lehet, hogy egyes közös bulizásokról le kell mondani, hogy mindez sikerüljön, és lehet lesznek olyan helyzetek, amikor áldozatot kell hozni, de visszatekintve ez mind kifizetődik majd. A kemény munkának meg lesz a gyümölcse.

Hogyan lehet jelentkezni?

Természetesen nem kell frissen érettségizett diáknak lenned, hogy jelentkezni tudj a duális képzésre. Lehetsz újrakezdő vagy második diplomádat végző, a lényeg, hogy rendelkezz egy érettségi bizonyítvánnyal, illetve legyen egy sikeres felvételid egyetemre/főiskolára.

Személyesen kell felvenned a kapcsolatot a számodra szimpatikus cégekkel, és beküldeni nekik a kért dokumentumokat. Ha a dokumentumok alapján megfelelsz az elvártaknak, akkor behívnak néhány teszt kitöltésére, ahol felmérik a precizitásodat, nyelvtudásodat és elhivatottságodat, majd egy személyes interjúval zárul az tesztelés. Ezek után, ha megfelelőnek bizonyultál a cégnél, szerződést kötnek veled a képzés idejére. Ha nem sikerül, akkor sem szabad búslakodni, mert az egyetemet továbbra is el tudod végezni, és később más lehetőségeteket is ki tudsz próbálni.

További cikkek
Top