Kultúra
2013. 12. 31. - Bianka

Megint búcsúzunk egy évtől!

A „tekints előre, ne visszafelé” kifejezésre alapozva röviden összegzem a 2013-as év legfontosabb eseményeit, írok a szilveszterről, és arról, ami 2014-ben várhat ránk. 31-ei móka-kacagás, hezitálás, aggodalmak, fogadalmak az újévre, aztán egy szempillantás alatt január, és azon kapod magad kedves Külker, hogy hoppá… Még csak most jön a vizsgaidőszak java!

Na persze, nem lesz ez egy vészjósló, rossz hangulatú cikk. Emlékezzünk inkább vissza, mik történtek 2013-ban. Mint minden évben, most is, jelenlegi kis gólyáink februárban azt a megmásíthatatlan, remek döntést hozták meg, hogy a Külkereskedelmi Karra adták be jelentkezésüket. Érettségi után nem sokkal kapták a hírt, hogy felvették őket és indulhatott a sajnos véges nyár. Meanwhile in Mátyásföld:

Április 9.,10.,11., az utánozhatatlan Mátyásföldi Kollégiumi Napok Yeah, alias MÁKONY

 

A-túra, Minus Forty koncert, Kolivilág, Beerpong, Quiz Night MÁKONY-módra, esti megmenés, fesztiválhangulat, chillezés napközben, kifli májkrémmel, 3 nap alatt maximum 12 óra alvás.

mákony

Április 23.,24.,25., Külker FIN

 

Külker Szeretlek, Fort Külker, Burnpong, itt is Minus Forty, Battle of Nations az Erasmus-os társainkkal, Tanár-Diák Activity, Feles Torpedó, Sörváltó, behatárolhatatlan mennyiségű alkohol (fogyasztás), sörös pohár gyakorlaton, még kevesebb alvás egyenesen arányosan a kreditek számával.

fin

Nyáron lement néhány fesztivál is

Augusztus 29. – Szeptember 1., GólyaTábor

 

Beszéljenek a képek, és a videók

Szeptembertől sem állt meg az élet, sőt!

November 19., Gólyabál

 

Hagyományokat megtisztelve Szépség… akarom mondani Bálkirály és Bálkirálynő választás, gólyatánc a szebbnél szebb fehér ruhákban, Belga, Andro, Majka és Curtis, Csordás Tibi, koktélruhás hölgyekkel és öltönyös fiatalemberekkel csordultig teli Cinema Hall.

gb

Érdekesség, hogy…

  • A Külker Online idén március 10-én megünnepelte az új honlapjukat, valamint átvehették az Év Campus Honlapja díjat és a Due által elnyerhették a II. helyezést “Az év diákmédiuma” címmel.
  • A Kanyar jövőre már 20 éves lesz. Az őszi félévben 4 lapszámot adtak ki, 108 cikkel, 13 interjúval, ahol többek között megkérdezték, Kovács Gergő HPS tulajt, Saiid Slam Poetry-st, és a portugál légitársaság igazgatóját is.
  • Az MKT ebben a félévben 9 korrepet tartott a hallgatóknak a jobb zh, illetve vizsga eredmény érdekében, valamint 7 előadást, ahol iskolánk vendége lehetett Szabó Győző, a Start-up-os csapat, és Gerendai Károly, a Sziget Fesztivál atyja.

Hmm…ha a ’14-es évben is legalább ennyi jó dolog történik majd, bátran mondhatjuk, jó évet zárunk!

Na, de ne szaladjunk annyira előre. Az ünnepek után – feltéve, ha életben maradtunk a rettenetes mennyiségű finomságtól – túl kell élnünk a Szilvesztert. Összegyűjtöttem néhány klisét az év utolsó estéjéről. Például, mintha kötelező lenne bulizni menni és jól érezni magunkat. Venni erre az egyetlen napra egy csinos ruhát, egy új inget, vagy nadrágot, hiszen Karácsony után kiszúrják a szemünket a boltok LEÁRAZÁS című plakátjai. Patentra csináljuk magunkat, és mehet a kötelező szórakozás, a hajnalig tartó menés. Azért ne fogjuk a „random, váratlan bulik a legjobbak”-ra, mert néhány jellemző ténytől egyesek egyenesen rosszul vannak. Tömegnyomor a helyeken, legyen az egy csarnok, szórakozóhely, pub, vagy kocsma, drága beugrók – főleg a mostanában divattá vált VIP jegyek árai verik magasan a plafont -, és akkor még nem is ittunk, csak elbújhattunk az utca hidege elől. Sajnálatos manapság, hogy a bulik száma a szórakozóhelyeken, még mindig sokkal nagyobb, mint a házibuliké. Ki, melyiket preferálja jobban? A túlzsúfoltságot, 100 méteres sorokat az utcán -kis túlzással-, vagy egy szűkebb, baráti társaságban eltöltendő estét. Azért ez így elég felszínes, tudom, de akkor mi is a lényeg? A lényeg, hogy jól érezd magad. Nem azért, mert Szilveszter van, az év utolsó napja, mert köszöntöd az Új Évet, és legalább egy dolgot határozottan megfogadsz. 365 nap jól kell magad érezned, és ez alól december 31. sem kivétel. Szóval hagyj fel az elvárásokkal!

szilveszteres

Okosságok 2014-re:

Ezen a honlapon megtekinthetitek kedvenc bandátok,zenekarotok fellépéseit. A világon bármely városra rákereshettek, az adott évben melyik hónapban, milyen koncertek, bulik, fesztiválok lesznek. Check Budapest!

Az új évben is bővelkedhetünk mozifilmekben, itt tudtok is csemegézni belőlük!

A várva várt Foci VB is most kerül megrendezésre. A június 12. és július 13. közötti időszakban az emberek beszédtémájának ékes csúcsán fog állni a brazíliai megmérettetés. A selejtezők adatbankjáról itt olvashattok bővebben.

Azt mondják, a 2014-es év a változás éve. Naná, hogy az! Minden és mindenki változik az idő múlásával. Úgyhogy a nyüzsgés helyett szánjatok pár percet a napotokból arra, hogy elgondolkoztok, min is változtatnátok az életetekben. Horoszkópos, ezoterikus előrejelzések ide vagy oda, ne az égi támogatást reméljük, elsősorban mi vagyunk, akik segíthetjük önmagunkat.

Nagyon Boldog Új Évet kíván a Külker Online stábja mindenkinek!

További cikkek
Top