BGE
2017. 08. 11. - Mesi06

Maxold ki a nyarat! – Ezek a programok várnak rád augusztusban

Egyetemistaként év közben pont úgy lubickolunk a programokban, mint nyáron a Balatonban, azonban amint lemegy a vizsgaidőszak, nem igazán tudjuk, mit is kellene kezdeni a hirtelen nyakunkba szakadt szabadidővel. Egy-két esti fröccsözés a Bálnánál, pár Netflix-szel töltött nap, és azon kapjuk magunkat, hogy már augusztust ír a naptár. De mit csináljunk akkor, ha a “couch potato” üzemmódról valami hasznosabbra váltanánk, és szeretnénk kiélvezni az utolsó napsütötte hónapot, ahol még nem a statisztikával kelünk, fekszünk?

Összegyűjtöttük nektek augusztus legjobb programjait, hogy elmondhassátok: igencsak eseménydúsan telt a 2017-es nyár!

Hullócsillagok éjszakája (08. 10-15.)

Idén is érdemes az égre szegeznünk a szemünk, ugyanis a Perseidák első meteorjai után a leglátványosabb meteorhullás augusztus 10 és 15 között látható, amikor is óránként akár 120 meteor is megjelenik majd az égbolton. Ragadj meg egy pokrócot és feküdj ki az ég alá, hiszen ennél szebbet biztos nem látsz!

Fesztiválok

Már megnyitotta kapuit Csodaország, vagyis a Sziget Fesztivál,  ami augusztus 15-ig várja a  Fesztivál Köztársaság lelkes látogatóit.

Ha pedig egy lazább tó melletti bulizásra vágynál, akkor a Strand Fesztivál biztos nem fog csalódást okozni, hiszen idén olyan fellépőkkel színesedett a paletta, mint a Bastille, vagy éppen John Newman. Elég nagy feeling a Balatonban lebegve hangolódni az esti koncertekre, nem igaz?

Ha inkább az elektronikus vonulat mozgat meg, akkor a B my Lake-et neked találták ki! Az idén ötödik alkalommal megrendezésre kerülő fesztivál Közép-Európa első számú szabadtéri underground elektronikus zenei fesztiválja, amely már az első évben komoly kitüntetéseket zsebelhetett be.

Ha mindenképp mennél fesztiválra, de nem tudod mit pakolj be, az egyik előző fesztiválos cikkünkből (Mit és hogyan?- túlélési tippek fesztiválozóknak) mazsolázgatva nem marad több kérdőjel a fejedben!

Ülj be egy kertmoziba!

Mikor máskor tudnád kiélvezni a kerti mozizást, ha nem egy kellemes nyári estén? A MOMKult belső, ligetes kertjében minden szerda este egy kultikus film vár, mindössze 200 Ft-os jegyért cserébe, valamint a MOZI.KERT-be érkezőket akusztikus térzene fogadja a vetítést megelőző órában. Hát nem szuper?

Slam poetry 08.31.

Augusztusban is vár az Anker’t-ben tartandó költészeti verseny, ami már a múlt század nyolcvanas éveinek közepén megjelent, mint különálló előadói műfaj. Ha még nem hallottál volna róla, a Spoken Word versengő formája egy modern költészeti stílus, aki azokat vonzza be leginkább, akik aktuális és hétköznapi témákról szeretnének hallani, kicsit rappes formában.

Az augusztus 31-ei verseny tökéletes nyárzáró, ne tétovázz, ha még nem voltál ilyenen, jó buli lesz, ha voltál, akkor pedig tudod, hogy nem érdemes kihagyni! Bővebb infóért kattints ide!

 

További cikkek
Top