Suli
2013. 04. 10. - cseni

MÁKONY 1. nap

 Lüktető fejfájás, hányinger, fájó végtagok – nem, ezek már nem a tavaszi fáradtság jelei, csupán tegnap kezdődött el a 2013-as MÁKONY! A kollégiumi napok, melyekre már hetek óta vártunk, végre elérkezett a koli parkolójába! Három önfeledt nap, amikor még a legszorgalmasabbak is megengedik maguknak, hogy kihagyjanak pár gyakorlatot, és útjukat a sörsátor felé vegyék. A MÁKONY nem hazudtolta meg önmagát, a tegnapi programokkal magasra tették a mércét!

A hagyományokhoz híven az idei MÁKONY első délelőttjén is a sporté volt a főszerep. 10 órától beindult a foci, a kosárlabda és a pingpong, majd a megnyitó előtt a Nike invitált minket tájékozódási futóversenyre, ahol az iskola kampuszán elhelyezett állomásokat kellett megtalálni, és minél hamarabb megtenni a csaknem 3 km-es távot. Egyszerű feladatnak tűnhet, ám megfelelő cipő hiányában értékes perceket veszthetünk, ezért a futás idejére mindenki választhatott magának egy vadiúj lábbelit, amit legnagyobb bánatunkra a verseny végeztével vissza kellett adni.

Eközben már ment a sürgés-forgás a sörsátor körül, lelkes KOB-osok dolgoztak azért, hogy fél 3-ra hivatalosan is megnyithassuk a 2013-as Mátyásföldi Kollégiumi Napok Yeah-t. A sportos délelőtt után, a kevésbé “aktívak” is találtak maguknak megfelelő kikapcsolódást: talán a legnépszerűbb játék, a beerpong nyitotta az alkoholos játékok sorát. Hatalmas túljelentkezés miatt körülbelül a párok 1/3-a jutott be ténylegesen a mezőnybe, de azok sem szomorkodtak, akik hoppon maradtak, hisz ingyen csocsó és playstation várta őket a sátor szélében.

A nap játéka a Quiz Night volt, ahol 5 fős csapatok versengtek egymással, egy-egy tanárral kiegészülve. Ezúton köszönjük Aszódi Ilonának, Bakos Viktornak, Bancsik Györgynek, Czakó Dezsőnek, Gaál Lászlónak, Garay Zsoltak és Gyene Pálnak a szíves közreműködést. A feladványok nem hasonlíthatóak egy hagyományos kvízhez, hisz a szervezők igyekeztek csavart vinni a kérdésekbe, s néhol egy kis humorral is megspékelték a játékot. Néhány csapattag ekkora már eljutott abba az állapotba, hogy inkább hátráltatta, mint segítette a többi ember munkáját, de összességében elmondhatjuk, hogy mindenki (!) lelkesen kivette a részét a feladványok megfejtésében.

A játék végeztével a szintén elmaradhatatlan sörivó verseny kezdődött el, a férfiak már tűkön ülve várták, hogy legurítsák torkukon az emberiség legnemesebb italát. Az elmúlt évek nagy nyerteseit idén sem lehetett sarokba szorítani, bár azért akadt egy-két potenciális, jövőbeli sörivó bajnok.

A Minus Forty koncertjére egy időre mindenki letette kezéből poharát, és szájtátva bámulta a négy srácot. A hangulatról ekkor már nem csak az alkohol, hanem a kiváló muzsika is gondoskodott, a bandát többször visszatapsolta a közönség, s “vonakodva” játszottak is nekünk még jó pár számot. Nagy kedvencünk lett a Megfogták, ez többeknek már ismerős volt, így a refrénnél mi is “besegítettünk” Somának.

10-kor sajnos bezárt a sátor, így sokan visszamentek a kollégiumba vagy haza, de ők nagyon rosszul tették, hisz az igazi őrület csak ekkor kezdődött! 11-től Juhász Laci szolgáltatta a talpalávalót a tornateremben. Aki úgy döntött, az első nap még visszafogottan akar bulizni, az nem biztos, hogy tartotta magát fogadalmához, hisz már tegnap fergeteges buli kerekedett!

Erősen kezdett a MÁKONY, és még hátravan két nap vizsgaidőszak a májnak. A programok láttán és az esti line up-ot elnézve úgy hallottam, meg kellene jelenni ma is: ebéd a KOB-bal, A-túra, RobotRock – csak hogy pár alternatívát említsek. Ott tali!

MÁKONY 2. nap

MÁKONY 3. nap

További cikkek
Top