Suli
2013. 04. 06. - Boti

MÁKONY, a Külkeresek Büszkesége


“Jó reggelt Diákok! A mai óránk anyaga nem más, mint a… Hű, hol a csoport fele?! Ja, hogy MÁKONY van! Ez lesz az az esemény, amitől már hetek óta hangosak a folyosók a Külkeren? Ami ha szóba kerül, Magyarország összes felsőoktatási intézménye összerezzen? Jól mondom? Igen, ez lesz az! Nos, Hölgyeim és Uraim! Pakoljanak össze, és kövessenek! Tíz perc múlva katalógus a sörsátorban, de siessenek, sok a mesélni való,  mert a mai óránk anyaga nem más, mint a M.Á.K.O.N.Y!”

A Külker nem csak kiváló programjairól, és gyönyörű hölgyeiről híres. Az épület minden szeglete egy dolgot suttog tavasszal: MÁKONY! MÁKONY!
Na de hol is kezdjem, hol is kezdjem… Kezdjük talán a legelején!

Mátyásföldi Kollégiumi Napok Yeah!

A jó külkeres diáknak tavasszal is jön a Télapó, és ajándékba hoz 3 napnyi féktelen szórakozást, ráadásul mindezt házhoz. De rettegjen a rossz külkeres, hiszen könnyedén akadhat számára a puttony mélyén egy A-túra próbatétel (lásd később), vagy egy Aláírás megtagadva. (Vigyázz! Ne lógj óráról, a sörsátor megvár!)

A MÁKONY minden évben változatosan rendkívüli programokkal várja az érdeklődőket, de arra is nagy figyelmet fektet, hogy megőrizze a már-már névjegyévé vált, hagyományos próbatételeit. De mi is ez az egész? Pontosan 18 évvel ezelőtt napvilágot látott egy zseniális ötlet: “Teremtsük meg a saját fesztiválunkat!“. Egy hatalmas sörsátor nyitja meg a kapuit minden évben – a szórakozni vágyók végtelen örömére – a Kollégiumtól alig 10 méterre. Aki esetleg mégsem járt volna errefelé, az elég, ha elindul a D épület irányába, vagy követi a felhőtlenül boldog arcú emberek sokaságát. Ebben a sátorban különböző programok váltják egymást, amikre vállalkozó kedvűek nevezhetnek is akár, a visszafogottabb sör-, zene-, társaság-élvezők pedig nyugodtan pihenhetnek és kuncoghatnak mindenen.

1.Nap (Április 9. Kedd)

A hajnali órákban (Reggel 10-től 14:30-ig) a MÁKONY kis testmozgásra csábítja az érdeklődőket, bemelegítés gyanánt: foci, ping-pong, kosárlabda… Csak rád várnak! De akár 13:00 –tól a Nike által szponzorált “Fuss okosan!” programra is ellátogathatsz, ahol a testmozgás mellett különböző cipőket is kipróbálhatsz. Ezután 14:30-tól vár a Megnyitó ünnepség, amit három órától (15:00) rögtön követ a közönség kedvence: A BEERPONG BAJNOKSÁG!  Tökéletes alkalom az egymással való vetélkedésre, nem igaz? Ezzel párhuzamosan a sört kevésbé kedvelők, ám kocsmasportok legkiválóbb atlétái szintén összemérhetik az erejüket az ugyancsak háromkor kezdődő Csocsóbajnokságon.

17:30-tól az ügyesség felett átveszi a szerepet az ész, és indul a Quiz Night MÁKONY- módra. Este hétre ideje felpörögni, és erre a legmegfelelőbb alkalom a Sörivó bajnokság, amit rögtön a Minus Forty fergeteges koncertje követ nyolckor. Tíz óráig mindenkinek van ideje annyi csapolt sört, vagy lájtos kólát legurítani, amennyi csak belefér, ugyanis bezár a sátor, és a legyőzhetetlen tömeg átvonul a tornaterembe, hogy pirkadatig tomboljon a barátaival Juhász Laci retro partyján.

mákonykép3

Második nap (Április 10. Szerda)

Reggel tízkor nyit a sátor!

A kitartóak már korán elindulnak otthonról, hogy kapunyitás előtt sorakozhassanak a tegnapi delíriumos mámor önfeledtségére szomjazva. A legkitartóbbak haza se mentek. Miután mindenki megbizonyosodott róla, hogy nem hagyta el semmilyen ruhadarabját vagy testrészét, folytatódhat a történet. 14:00-kor a MÁKONY-sátor ebéddel várja a díszes társaságot a Maggi támogatásával. Rögtön utána három órakor kezdődik a hagyományőrző Kolivilág vetélkedő, majd a férfiak vetélkedhetnek egymással az “Igazi Férfi” címért. Ezt követően, azaz pontosan hat órakor (18:00) jön a várva várt ALKOHOL TÚRA, ismertebb nevén az A-TÚRA! A versenybe szállók Bear Grylls-t megszégyenítő akadályokba ütköznek különböző állomásokon, melyek mindig más és más képességeiket veszik igénybe, de legfőképp a gyomrukat. Nem kell megijedni, hiszen nem egyedül kell szembenézniük a rosszindulatú, hátráltató tényezők sokaságával: a verseny két fős, és ezt a két bátor hőst összekötözik az egyik lábuknál és karjuknál fogva még a futam elején. Így aztán valóban nem hagyunk hátra bajba jutott társat a csatamezőn! Bátor hőseink még kapnak útitársul egy relikviát, egy igazi csodát, amivel a futam végére nagyobb puszipajtások lesznek, mint Kit meg David Hasselhoff. Egy vödröt. Egy vödröt, amibe szabadon lehet üríteni a… szóval egy vödröt…

Sátorzárás előtt még lesz Fodrászbemutató, Bűvész show, és megannyi jó kedv, aztán ha mindenki bekapcsolta a biztonsági öveket és kiengedte a féket, akkor várja ismét a tornaterem egy fergeteges bulival, ahol DJ White Tie, Brick Lake és RobotRock nyújtja a talpalávalót.

SONY DSC

Harmadik nap (Április 11. Csütörtök)

Ha mindenki sikeresen észhez tért az előző este után, akkor a kellemes reggeli pillanatok után 13:00-tól Jay tart előadást az egészséges és tartós fogyás titkairól, majd 15:30-tól kezdődik a legeslegjobb program a MÁKONY-on: Az ember a gáton! Ez egy csapatjáték, ahol viccesebbnél viccesebb próbatételek várják a csapatokat, akik alig várják, hogy összecsaphassanak egymással. Lisztfújás, paprikaevés, pálinkaivás, versenyfutás, kreativitás és megannyi kihívás várja mind a versenyzőket, mind a nézőket. Az esti jó kedélyű eredményhirdetések után, mindenkit tárt karokkal nevettet meg a még jobb kedélyű Stand-Up humorista. Sátorzárás után irány a buli: Juhász Laci, Monstaz, éééééés LUDMILLAAAA!

Fontos tudnivalók a MÁKONY-nyal kapcsolatban:

 

– NE LÓGJ ÓRÁRÓL!
– Hozzál pénzt! Sokat.
– Szórakozzá’! Sokat.
– Ne hozz drága napszemüveget, ami a heves bólogatás és ugrálás közben leesik a földre és szanaszét törik. Ugyanez vonatkozik az ékszerekre is.
– Szeresd az embereket! Főleg a szervezőket! Ők is emberek, és azért vannak, hogy te jól érezd magad.
– Légy esztelen, és sosem szesztelen!
– Mulass jól!

Amiről még muszáj beszélnünk:

 

Április 8. Hétfő – MÁKONY 0. nap, avagy NAGYKORÚ A MÁKONY!

Mindenkit szeretettel vár az Iskola szórakozóhely, ahol együtt emlékezhetünk meg kisiskolás éveinkről. Kapunyitás kolisoknak 21:30, külsősöknek 23:00.

Ott tali!

További cikkek
Top