Suli
2013. 04. 12. - Palika

MÁKONY 3. nap

 

Elérkezett a vég, a záróakkord, befejeződött a MÁKONY 3. napja is.  Főiskolánk Kollégiumi Bizottsága felejthetetlen élményekkel gazdagította a külkeres hallgatók életét az elmúlt 3 napban. Ezek azok az emlékek, amelyeket hallgatótársaim még évekig emlegetni fognak, boldogan fogják feleleveníteni a féktelen bulizásokat, a mókás játékokat és sorversenyeket. De elég is legyen az ömlengésből, nézzük meg, mi volt a helyzet a sörsátorban!!!

A megszokott 10 órai sátornyitást követően a hallgatók lassan elfoglalták helyeiket a sörpadokon, hogy a délelőtti józanító, valamint másnaposságuk elleni legjobb gyógyszert elfogyasszák. A délután 1-ig tartó regenerálódás után Jay interaktív előadását hallhattuk az egészséges, tartós fogyásról. A három nap alatt elfogyasztott gyros tálak, hamburgerek, hot-dogok és a töménytelen mennyiségű sör miatt előfordulhat, hogy a hallgatók felszedtek egy pici felesleget, de az előadás segíthetett újra formába hozni magunkat.

A nap legfontosabb játéka az Ember a gáton volt. Ez a MÁKONY legnagyobb presztízsű versenye, győzteseinek hatalmas elismerés jár az elkövetkezendő egy évben. Cifrábbnál cifrább csapatnevekkel neveztek a résztvevők, egy-két példát meg is említenék: Túrósfaszú sellők (MKT), HÖK AllstarZ, Kussolj! Nem, te kussolj! (KOL). A játékosok az alkohollal kapcsolatos feladatok végrehajtása közben óriási odaadással küzdöttek, igazi külkereshez méltóan helytálltak, büszkék lehetünk főiskolánk bevállalós, acélmájjal rendelkező hallgatóira.

8 órától Rekop György stand up humorista szórakoztatta a sörsátor lakóit. Szarkasztikus poénjaival és a sátor végén rakoncátlankodó – már kissé ittas – hallgatók kifigurázásával nevettetett. Nagy tapsot érdemelt Rekop Gyuri, az egyik legtehetségesebb humorista a Dumaszínházban. A humorbombák után kihirdették a játékok győzteseit, akiket üdvrivalgás, vastaps és éljenzés fogadott. Minden elismerés nekik, legfőképpen az Ember a gáton, valamint az A-túra győzteseinek. A nyertesek értékes nyereményeket vihettek haza (ahogy Rekop György mondta: “40 darab zacskós leves vár kiosztásra”).

Sátorzárás előtt egy órával mindenki vad fröccs-, sör-, vodka- és pálinkaivásba kezdett, alapoztunk, hogy kőkeményen megnyomjuk a 2013-as MÁKONY utolsó napját. A buli szokás szerint az iskola melletti tornateremben zajlott. A külker legsármosabb fiúi és legdögösebb lányai közül ismét több százan jelentek meg, hogy Ludmillára, Monstazra és Juhász Lacira ropják.

Véget ért a MÁKONY. Felejthetetlen 3 nap a külkeres hallgatók életében. Itt születnek meg a legviccesebb sztorik, a legvadabb ivászatok, a legelvetemültebb bulizások. A fesztivál szlogenje abszolút helytálló volt, ez valóban “vizsgaidőszak volt a májnak”. Mindenkinek jó pihenést és regenerálódást kívánok, mert nemsokára jön a FIN is! 2014-ben újra találkozunk a koli mellett!!!

MÁKONY 1. nap

MÁKONY 2. nap

További cikkek
Top