BGF
2015. 04. 27. - Scheier

MÁKONY 2015 – Ismét fesztiválhangulat a koli parkolójában

Ez bizony nem elírás! 20. éve már, hogy a Mátyásföldi Kollégiumi Napok romba döntik a nyugodt kertvárosi idillt, padlóra küldik a májakat, minimumra redukálják az órák látogatottsági szintjét és egyben háromnapnyi mennyországot nyújtanak a Külker népének. A szervezők pedig mindent meg fognak azért tenni, hogy méltó módon legyen a második X megünnepelve.

Bevallom, nekem is kétségeim voltak afelől, hogy lesz-e idén egyáltalán MÁKONY. Elszomorító volt arra gondolni, hogy az elsőévesek tán sose tapasztalják már meg azt, amit ez a rendezvény nyújtani tud. Mert ugyan iszik a külkeres elég sört egész évben, és bulizik orrba-szájba, na de, hogy ezt a sulitól 2 percnyire tehesse, a koli parkolójában, arra egy évben csak egyszer van esélye, ilyen szervezett keretek között. És a kételyek eloszlottak, mindenki örömére gőzerővel dübörög holnaptól a 20 éves MÁKONY! Cikkemben pontokba próbáltam szedni, hogy miért is éri meg elnézni oda mindenkinek.

1. Játékok

Stat után egy kis beerpong? Itt megteheted! A KOB brigádja idén is gondoskodik arról, hogy mindenki kipróbálhassa magát egy-egy ivós-, vagy ügyességi játékban. A beerpongon kívül lesz csocsó, QuizNight, Ember a gáton, Sörivó verseny, A-túra, Kolivilág és Igazi férfi a Mákonyon is. A játékok időpontját, és a részletes programot a Facebook esemény leírásában találjátok, a játékokra pedig az alábbi linken tudtok jelentkezni (amennyiben van még rájuk hely).

2. Kultúrprogramok

Ha két sör között egy kicsit kulturálódni támad az embernek kedve, a MÁKONYon arra is sok lehetőséget talál. Szerdán délután Dobrovoczky István, az Alföldi Tej Kft. kereskedelmi és marketing igazgatója beszél majd nekünk az élelmiszermarketing aktuális kihívásairól, majd este DJ Dominique segít nekünk betekintést nyerni a Zeneipar jelenlegi helyzetébe. Akit pedig inkább a mozi köt le, az egy érdekes filmestre látogathat el az E. II. 10.-be.

3. Sörsátor

Megszomjaztál staton? Jó hírem van számodra! Még a Stefiig se kell elmásznod, ha egy sörre vágysz, hisz a koli parkolójában felállított sörsátorban mindhárom nap ott fog várni a frissen csapolt Tuborg.

4. Esti ereszd el a hajam

Az előbb említett sörsátorba minden nap más lemezlovas hozza nekünk a jobbnál jobb zenéket, nekünk csak jól kell érezni magunkat. Kedden SAMCE, szerdán az előadást is tartó DJ Dominique, míg az utolsó este Nieder húzza majd a talp alá valót. Az egyedüli változás az eddigi évekhez képest, hogy az este 10-es sátorzárás után hivatalos program nincs meghirdetve, így a további mulatozás egyéni szervezést igényel (Stefi néninél javallott hamar helyet foglalni).

5. És persze az utánozhatatlan hangulat

Van, amit nem lehet mondatokba foglalni. Gyertek el szépen, hogy saját bőrötökön tapasztaljátok meg az év egyik legkomolyabb külkeres eseményét!

Milyen programot vársz legjobban a XX. Mákonyon?

Ember a gáton, sörivóverseny ... CSAK AZ IVÓS JÁTÉKOK
Quiznight, előadás és további kultúrprogramok.
Délutáni sörözések a sátorban
Egyik program sem fogott meg igazán!
További cikkek
Top