Suli
2013. 04. 11. - Bianka

MÁKONY 2. nap

 

Ma reggel, mikor bekapcsoltam a számítógépem és felmentem a közkedvelt közösségi oldalra, az első bejegyzés, amit megláttam az NG-s csoportban, a következő volt: „Mikor nyit a sörsátor?”. Reggeli elmaradhatatlan gyakorlatokon való részvétel fájdalma, fesztivál kaja, kihalt folyosók, másnapos, karikás szemek. Igen, ezek annak a jelei, hogy MÁKONY második napja elkezdődött. Már ha túlélted az elsőt…

Délelőtt 10 órakor meg is nyitott a Sörsátor – így válaszolva kis barátunk kérdésére, – ahol egy számomra nem túlságosan meglepő dolgot észleltem: szép számmal ültek a sátorban és előtte, sört és energiaitalt iszogattak. Az időjárás is nekünk kedvezett. Akinek a borús, hideg idő miatt ezelőtt nem volt kedve kijönni a Koli elé és meginni valamit, az ma biztosan azon kapta magát, hogy a pultnál kér egy italt.

Miután mindenki felélénkítette magát, 14:00-kor jöhetett egy kis ebéd a Maggie-val. Lehet tippelni, hány méteres sor állt a nagy fortyogó csípős-húsos-tésztás étellel teli kondér előtt. Folyamatosan fehér összegöngyölt lappal a kezükben járkáló embereket lehetett látni, a sátorban ugyanis egy karikaturista mutatta meg tehetségét, ezzel vidám perceket okozva a tömegnek. Ezalatt a kollégiumban megrendezett Kolivilág azoknak kedvezett, akik szeretik megmérettetni magukat és éreznek magukban versenyszellemet. A játékok vagy időre mentek, vagy gyorsaságra, de mindenképp szükség volt a mentális jelenlétre is a fizikai mellett.

Késő délután került megrendezésre egy új, „Az Igazi Férfi a MÁKONY-on” címen futó verseny. Egy verseny, ami nem anyuci kicsi fiainak való. Első hallásra talán a nők rögtön arra asszociálnak, hogy izmosabbnál izmosabb férfi testeket fognak látni, ahogy megvívják egymás között a csatát. Ezt majdnem jól képzeltem, annyi bökkenővel, hogy a ruhák maradtak. A Sátort két részre osztották, és úgy rendezték be, hogy középen és a két szélén legyen hely a kíváncsi szemeknek. Természetesen egy férfias megmérettetésen elmaradhatatlan az erőnlét felmérése. Az első feladat időre ment, tehát Mátyásföld leendő Casanováinak szükségük volt gyorsaságukra és erőnlétükre is. A pályákra kihelyeztek egy asztalt és egy padot. Értelemszerűen az asztal alatt kellett átbújni, a padot átugrani, és a pálya végéről egy csinos hölgyeményt visszacipelni a start mezőre. Nagyon szórakoztató látvány volt, ahogy az asztal szinte minden alkalommal felborult a nagy sietségben. A második feladatban egy hatalmas zacskó sajtos chipsszel kellett megbirkózniuk a fiúknak, annyi segítséggel, hogy sört ihattak mellé. A következő versenyszám volt véleményem szerint a legnagyobb megpróbáltatás, Kérdések a nőkről. Csak hogy néhány izgalmas, nőknek teljesen alapvető kérdésekről említést tegyek:

–          Hogy hívják a Gossip Girl című sorozat szőke főszereplőjét?

–          Mit jelent a menopauza? Hogyan nevezzük a női nemi hormont?

–          Mit használnál, ha nő lennél és az ajkaid vonalát szeretnéd megerősíteni?

Aztán előfordultak más jellegű kérdések is, csak hogy biztos, ami biztos alapon, a fiúk beleéljék magukat a nők szerepébe és megpróbáljanak az ő agyukkal gondolkozni. Le a kalappal egyébként a bátor külkeres Don Juanoknál, szépen helytálltak – még ha két oldalról kaptak is néha egy kis segítséget.  Az utolsó előtti számban szerelmes verset kellett írniuk 10 perc alatt. A kitétel az volt, hogy legyen minél találóbb, kreatívabb, romantikusabb, a megadott szavakkal: disznó, hiszti, házasság, ex barátnő. És végül az utolsó megpróbáltatás a közkedvelt szkander verseny volt. Bár az utóbbi időkben nem vált a lekedveltebbé a MÁKONYON, mert pár éve balul sült el egy kéztöréssel, azonban idén szerencsére megúszták a fiúk.

A nap várva várt eseménye határozottan az „A-túra” volt. A, mint Alkohol, A, mint aljas dolgokat kell meginnod, A, mint ATYA ÚR ISTEN. Úgy értem, szó szerint a MÁKONY legdurvább túrája. Ha szeretnél ingyen alkoholos állapotba kerülni, vagy csak bebizonyítani, hogy a gyomrod és a májad igenis képes regenerálódni, nyomás, tiéd a pálya! Idén a két fős csapatok közül csak két lány indult, tapsot nekik, hogy bevállalták. Miután a versenyzők felkapták a mackó nadrágjukat, vagy rövid nadrágjukat, otthoni, rossz pólójukat, a KOB-os segítők összeragasztották a párok kezüket és lábukat, vödör a kézben, és indulhatott a móka. A Koli előtt két állomás, egyébként pedig a Koli minden szintjén, a folyosókon és a lépcsőfordulókban várta a vállalkozó szellemű fiatalokat a „gyönyör”. Rendkívül kreatív üdítők, és csemegék várták őket egy-egy állomáson. Kávés pálinkától elkezdve a piros paprikás fokhagymás szendvicsig minden, amit még talán gyerekkorunkban főzőcskézve elkészítettünk otthon játékból. Nos, ez a játék a valóság is volt egyben. Gondolom tiszta a kép mindenkinek, miért kellett végig cipelniük a vödröt… Megrázó élmény nem csak a résztvevőknek, de a közönségnek is. Higgyétek el, végig videóztam egy páros túráján.

A húzós élmény és látvány után bűvészek kápráztatták el a MÁKONY-ozó fiatalokat, majd fodrászbemutatónak lehettünk szemtanúi. Este 8 és 9 óra között általánosságban már mindenki valamilyen arc-, illetve testfestéssel járt-kelt.

A 22:00-kor esedékes sátorzárást követően ismételten fergeteges buli következett a tornateremben. Ha nem hiszed, járj utána! DJ White Tie, Brick Lake és a Robotrock garantáltan felpezsdítette a hangulatot.

Stand-up comedy Rekop Györggyel, Ember a gáton,  sör, napsütés, jó társaság? Meg tudunk jelenni?

Ott találkozunk!

MÁKONY 1. nap

MÁKONY 3. nap

További cikkek
Top